Zerçev Ödül Törenine Yıldırım Koleji Damgasını Vurdu

Zonguldak, Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik, "İdealist, kendine güvenen, yenilikçi nesiller yetiştirebilmek” amacıyla düzenlenen “Benim de bir iş fikrim var" proje yarışmasının ödül töreni Büyük Anadolu otel konferans salonunda gerçekleştirildi.

Zonguldak, Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik, "İdealist, kendine güvenen, yenilikçi nesiller yetiştirebilmek” amacıyla düzenlenen “Benim de bir iş fikrim var" proje yarışmasının ödül töreni Büyük Anadolu otel konferans salonunda gerçekleştirildi. Ödül törenine ilk 3 sıraya oturan Özel Yıldırım Koleji damgasını vurdu.

ZERÇEV Başkanı Cevat Kır, Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müşterek olarak geçekleştirdikleri ‘Benim de Bir İş Fikrim Var‘ isimli proje yarışması sona erdi. 8 okul 38 öğrenci ve 27 projenin katıldığı yarışmanın ödül töreni Büyük Anadolu Otel Konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Köksal Toptan ile birlikte Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Bölge Milletvekilleri, yarışmada Jüri üyeliği yapan daire ve kurum Müdürleri, belediye başkanları ve projeye katılan öğrenciler işle okul idarecileri katıldı.

Öncelikli hedeflerinin orta öğretim öğrencilerinin ufuklarını açmak olduğunu belirten Cevat Kır törende yaptığı açılış konuşmasında "Ulus olarak karşı karşıya olduğumuz Proje ve buluş yetersizliği sorunumuza Çözüm ve alternatifler sunmak Girişimcilik, iş yaratma ve yeni şeyler Ortaya koyabilme arzusuyla yanıp tutuşan, İdealist, kendine güvenen, yeterliliklerinin Ve eksiklerinin farkında olabilen nesiller yetiştirmek. Problemlere yaklaşımlarımızı, Çözüm için geçmişte uyguladığımız işe yaramayanYöntemleri bir kenara bırakıp Yeni yaklaşımlar geliştirmek Aileden üniversiteye, fabrikadan kışlaya, Girişimci ruhu egemen kılacak yeni ortamların Oluşturulmasına imkân sağlamaktır. Girişimci ruhun bir kültür olarak ülke genelinde Egemen olması, devlet, kurum ve birey olarak, Her alanda sürdürülebilir mükemmelliğin Yaygınlaştırılabilmesi ve yaşamakta Olduğumuz hızlı değişimin yönetilebilmesi için Yeni fırsatlar yaratmak amacıyla düzenlediğimiz Bölgesel kalkınma ve girişimcilik kültürünü, Geliştirmek yönünde süregelen Faaliyetlerimizin bir devamı olan bu Yarışmamıza katılan 8 okul 38 öğrenci ve 27 proje veren tüm örgencilerimizin öğretmenlerine ve kıymetli ailelerine teşekkürü bir borç bilirim. Bence proje veren 38 ögrencimiz başarılıdır Hepsi bu yarışmanın birincisidir. Hepsini sizlerin huzurunda tebrik ediyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise konuşmasında, "26 Mayıs 2011 tarihinde projeler jüri üyeleri tarafından derecelendirildi. Derecelendirmeyi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Sayın Ali Hazar başkanlığında ki jüri üyeleri yaptı. Jüri şartnamesindeki değerlendirme kriterlerine göre projeleri incelemiş, puanlanma ve derecelendirmeyi bu şekilde sonuçlandırmıştır. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum." dedi. Törende Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı ve yarışmanın Jüri Başkanı Profesör Sayın Ali Hazar ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ da birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde yarışamaya katılan öğrenciler teker teker sahneye çağırıldı. 5 ayrı kategoride verilecek ödüller öncesinde dereceye giremeyen öğrencilere teşekkür ve katılım belgeleri verildi.

PROJENİN 1. 2. VE 3‘ÜNCÜSÜ YILDIRIM KOLEJİ‘NDEN

Yarışmanın Zerçev özel ödülünü "Gün Işığı" projesi ile kazanan Kız Meslek Lisesi öğrencileri İlknur Özdil ve Ergül Başoğlu oldu. Jüri Özel Ödülünü ise "İnsanların Hayatını Kolaylaştırmak" projesi ile Utku Koleji öğrencisi Yağız Yunus Efe Yerdeş kazandı. İlk üçü kazanan Yıldırım Koleji, üçüncülüğü “Evde ve iş yerlerinde dijital boyama sistemi” projesi ile Muhammet Yavuz Yılmaz, ikinciliği Fındık Losyonu ve sabun eldesi” projesi ile Tunahan Akın, yarışmanın birinciliğini ise “Fişte kalan elektrikli el aletlerinin neden olduğu enerji israfının önlenmesi” projesi ile Gamze Bölükbaşı ve Rabia Bozkurt kazandı. Protokol üyeleri tarafından verilen ödüllerin ardından tören hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile son buldu.