Has Parti, Gmis’İ Ziyaret Etti

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca ile HAS Parti Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Gül, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.

Has Parti, Gmis’İ Ziyaret Etti
Ziyarette GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile HAS Parti İl Yöneticileri de hazır bulundu. Ziyarette konuşan HAS Parti İl Başkanı Secaattin Gonca, “Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş Cumartesi günü Saat 13.30’da Zonguldak’ta olacak. Madenci Anıtı önünde mitingimiz var. O mitinge sizleri davet etmek için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Genel Merkezimizin ‘Güneş Doğuyor, Devran Dönecek’ adlı seçim beyannamesini de sizlere takdim ediyorum. Hem sosyal yaşamı ilgilendiren hem çalışma hayatını ilgilendiren hem de demokratik hayatı ilgilendiren bir beyannamedir. Genel Başkanımızın programı hazırlanıyor. Genel Başkanımızın Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret etmekten mutluluk duyacağını belirtmek istiyoruz. Çünkü Türkiye Taşkömürü Kurumu, hem bizim hem partimiz hem de ülkemiz için önemli bir kuruluş” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Göreve geldiğimizde tüm siyasi partilerimizin TTK ve çalışma hayatıyla ilgili somut projelerini beklediğimizi ifade etmiştik. Bu anlamda sizlerin bize verdiği beyannameyi de inceleyeceğiz.

Seçim çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Genel Başkanınızı da sendikamızda görmekten mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

HAS Parti Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Gül de “Genel Maden İşçileri Sendikası çocukluğumuzdan bugüne gözümüzün önünde olan bir kuruluş. Türkiye’nin en güçlü sendikalarından biriydi. 1970li yıllarda 55 bin işçinin tamamı üyenizdi. 1967 yılında o günkü ismiyle EKİ olan TTK’da kısa bir süre işçi olarak çalışmıştım. İşçileri ziyaret ettiğimde bunu söyledim. Onlar da başımızın üstünde yerin var dediler. Demek ki işçi kardeşlerimizde kendilerinden bir sesin olmasını istiyorlar. Biz, sendika aracılığıyla işçilerin haklarını başarıyla savunduğunuzu biliyoruz. Büyük grevler yaptınız, büyük eylemler oldu. Onbinlerce işçi Ankara’ya Şemsi Denizer öncülüğünde yürüdü. Kolay bir iş değildir. Ciddi bir organizasyonu gerektirir. Demokratik yollardan hak arama konusundaki başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA