Kılıçdaroğlu, Yeni Bir Chp Vurgusu Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir CHP vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir CHP vurgusu yaptı.

    Seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, seçim sonrası yeni bir CHP oluşturacağını ima etti.

    Mitingte çiftçilere ucuz mazot vaadini bir kez daha hatırlatan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde neler yapacaklarını şöyle anlattı: "Çiftçi kardeşim unutmasın. Onların elektrik borcunu da sileceğim. Bizim hedefimiz bu. Belediye başkanı istifa etsin. Başkan 13 aydır maaş vermiyor. Hani Kırıkkale büyümüştü. Onların cebinde dolarlar var, onlar TL taşımıyor zaten. Belediye yatırım yaptı, su getirdi su içebiliyor musunuz? Arıtma tesisi çalışmıyor. Belediye böyleyse AKP de öyledir. Taşeronluğu bitireceğiz. Son 9 yılda 33 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Nereye gitti para? Hesabını soracağız. YÖK‘ü kaldıracağız, üniversiteleri özgürleştireceğiz. Esnafın maaşından yüzde 15‘lik kesintiyi kaldıracağız. Benim bildiğim Kırıkkale erkekleri centilmendir. Her Kırıkkaleli eşine pırlanta alsın. Recep Bey‘de para çok. Niye bu örneği veriyorum biliyor musuunz? Recep Bey‘in oğlu pırlanta dükkanı açtı. Pırlantada vergi sıfır. Sandığa gidip geleceğimiz için ülkede rahat bir nefes alması için oyumuzu CHP‘ye verin.”



Kılıçdaroğlu, Kırıkkalelilere, "Bu ülkede huzur olsun diye ben kendi hesabıma günde 16 saat çalışıyorum, alınteri döküyorum. Tek derdim var, bu ülkede huzur olsun açlık olmasın herkesin işi olsun onurlu Türkiye olsun diye. Aile sigortasını getireceğiz yoksulluğu bitireceğiz. YÖK‘ü kaldıracağız, üniversiteye özerklik getireceğiz. Taşeronluğu bitireceğiz, herkes örgütlü sendikalı olacak. Esnafın emekli aylığından kesilen destek primini kaldıracağız. Esnaf rahat nefes alacak. Çalışan adam cezalandırılır mı?" diye konuştu.