Hayatları Pahasına Çaydan Geçiyorlar

Antalya‘nın Gazipaşa ilçesinin Bakılar ve Koru mahallelerinde yaşayanlar ilçe merkezine gitmek için 7 kilometrelik yolu katetmek yerine Hacımusa Çayı‘ndan karşıya geçmeyi tercih ediyorlar. Tehlikelerle karşılaşan bölge halkı en kısa zamanda 2 bin kişinin kullandığı çay yoluna köprü yapılmasını istiyor.

Hayatları Pahasına Çaydan Geçiyorlar
Gazipaşa merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Bakılar ve Koru mahallelerinin sakinleri ilçe merkezindeki işlerini halledebilmek için meşakkatli bir yolculuğa katlanıyorlar. İki mahalle ile şehir merkezini ikiye ayıran Hacımusa Çayı‘nı geçerek yolu 1 kilometreye düşüren mahalle sakinleri türlü tehlikelere de göğüs germek zorunda kalıyorlar. Bunun en canlı örneği bölge halkı ile röportaj yaparken sudan geçen bir su yılanı oldu. Su yılanını göstererek "İşte görüyorsunuz ne gibi tehlikelerle

karşılaştığımızı. Bu sudan çocuklarımız da geçiyor. Bir çocuğumuzun başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek?" diyen mahalleli Hüseyin Avni Tunç, en kısa zamanda bölgeye köprü yapılmasını istedi. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı Bakılar ve Koru mahallesi sakinlerinin kış aylarında yollarını uzatmak zorunda kaldığını belirten Tunç, bu durumun zaman ve para kaybına neden olduğunu belirtti. Köprü yapıldığı taktirde yol mesafesinin 1 kilometreye düşeceğini söyleyen Tunç, bölge halkını

yıllardır siyasilerin kandırarak oyaladığını ifade etti.

Çay yolunu kullanan bölge sakinlerinden Murat Arıcan ise yıllardır yaşadıkları bu sıkıntıların bir an önce bitmesini istedi. Siyasilerin her seçim zamanında iki mahalle halkına da söz verdiğini belirten Arıcan, verilen sözlerin tutulduğunu görmek istediklerini kaydetti.

Çaydan geçerek güreş kursuna giden iki ilköğretim okulu öğrencisi İbrahim Yıldız ve Arda Yılmaz da sudan geçmekten korktuklarını ancak mesafeyi kısaltmak için buna katlandıklarını söyleyerek köprü istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA