Gebze‘de Fetih Kutlamaları Sönük Geçti

İstanbul‘un fethinin 558. yıldönümü, Kocaeli‘nin Gebze ilçesinde kutlandı.

Gebze Sosyal Faaliyetler Derneği‘nin her yıl geleneksel olarak Gebze Şehir Stadyumu‘nda düzenlediği Fetih Şöleni bu yıl sönük geçti. Saat 20.00‘da başlaması gereken program 2 saat gecikmeyle saat 22.00‘da başladı. Programın başlaması ile birlikte elektrikler kesildi. Kısa sürede gelen elektrikler Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu‘nun konuşması esnasında tekrar gitti. Yarım saat konuşmak için kürsüde bekleyen Karaosmanoğlu, elektrik gelmeyince kürsüden indi.

Görevliler LED TV‘leri çalıştıran seyyar jeneratörün bozulduğunu ve bunun için aksaklık yaşandığını söyledi. Davetliler, elektriklerin kesilmesini alkışlarla protesto etti. Elektriklerin ikinci defa kesilmesi üzerine davetlilerin çoğu stadı terk etti. Yaşanan aksiliklerin ardından program gece geç saatlere kadar devam etti.

"FETİH GÜNÜ BAYRAM İLAN EDİLMELİ"

Şölenin açılış konuşmasını Gebze Sosyal Faaliyetler Derneği Başkanı İbrahim Şen yaptı. Fethin gönüllerden başladığını söyleyen Şen, "58 yıldır fethi hep birlikte kutluyoruz. Her gönül fethe muhtaçtır. Biz diyoruz ki İstanbul‘un fetih günü bayram olmalıdır. Gebze Sosyal Faaliyetler Derneği olarak bu şanlı tarihe sahip çıkmak bizim görevimizdir. Gebze sanayi şehridir, ama aynı zamanda bir tarih şehridir de. Biz Gebze‘nin böyle bilinmesini istiyoruz. Gebze Sosyal Faaliyetler Derneği birçok alanda sosyal

faaliyetler yapmaktadır. 3 gençlik merkezimiz ve bir izci kulübümüz var. Bağımlı insanlarımızı da topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Gebze için ve fetih için biz her zaman varız" dedi.

Kaynak: İHA