Karaman‘da Okullararası Bilgi Yarışması

Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü‘nce “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen okullararası bilgi yarışmasının galibi Vali Ali Akan İlköğretim Okulu oldu.

Karaman‘da Okullararası Bilgi Yarışması
Piri Reis Kültür Sitesi‘nde gerçekleşen yarışmada finale kalan 8 okul yarıştı. Yarışmayı İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Asilkan Öztürk ile öğretmen ve öğrenciler izledi. Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, yarışmanın düzenlenmesinde kendilerine destek olan Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne teşekkür etti. Elemelerde olduğu gibi final yarışmasının da çekişmeli geçeceğini tahmin ettiğini söyleyen Emniyet Müdürü Sönmez, öğrencilere başarılar diledi. Kıran kırana geçen yarışmanın sonunda 3 okul, sorulan 15 asıl soru ile 4 yedek sorunun tamamına doğru cevap verdi. Bunun üzerine üç okul arasında kura çekimine gidildi. Kura çekiminde Vali Ali Akan İlköğretim Okulu birinci, 19 Mayıs İlköğretim Okulu ikinci, Kemal Reis İlköğretim Okulu da üçüncü oldu.

Yarışmada ilk üçe giren okullara Cumhuriyet altınları 9 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 14.30‘da Cumhuriyet Parkı‘nda yapılacak olan Trafik Haftası etkinliklerinde törenle verilecek.

Kaynak: İHA