Karacadağ Kalkınma Ajansı 16.7 Milyon Tl’Lik Hibe Programı Uygulayacak

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, bu yıl Şanlıurfa ve Diyarbakır’da toplam 16.7 milyon TL’lik hibe programını uygulayacaklarını söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, bu yıl Şanlıurfa ve Diyarbakır’da toplam 16.7 milyon TL’lik hibe programını uygulayacaklarını söyledi.

    Karakoyun, geçen yıl olduğu gibi Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, bu yıl ajans olarak mikro ve küçük işletmelere yoğunlaşacaklarını kaydetti. Karakoyun, “Amacımız tarıma dayalı sanayi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin, büyütülmesi, rekabet güçlerinin artırılması ve ihracat kapasitelerini artırılması. Böylece gelişen ekonomiye paralel olarak, artan istihdam sayesinde bölgedeki en büyük sorun olan işsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasını hedefliyoruz.” dedi.

    Karacadağ Kalkınma Ajans, bu yılki hibe programlarına başladı. Geçen yıl Diyarbakır ve Şanlıurfa ekonomisine proje sahipleri ile birlikte 45 milyon TL’lik kaynağı ekonomiye kazandıran Karacadağ Kalkınma Ajansı, bu yıl bölge ekonomisine ivme sağlayacak projelere 16.7 milyon TL’lik destek verecek. 2011 Mali Destek Programları Teklif Çağrısı’nı yapan ajans, girişimcilere maddi desteğin yanı sıra bilgi birikimi ile yol göstermeye devam edecek.

     Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun’un verdiği bilgiye göre; Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı’na mikro ve küçük işletmeler, üretici kooperatifleri, birlikleri, diğer gerçek ve tüzel kişiler başvurabilecek. En az 40 bin, en yüksek desteğin 400 bin TL olduğu programın toplam kaynağı ise 10.5 milyon TL.

    Turizm Altyapısı Mali Destek Programı’na ise valilikler, kaymakamlıklar, bölge, il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlar ile enstitüler, yerel yönetimler (İl Özel İdareleri, Büyükşehir Belediyeleri ve Belediyeler, Köy Tüzel Kişilikleri), mahalli idare birlikleri, fakülte, yüksekokul ve enstitüler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (Odalar, Borsalar… vb) ve sivil toplum kuruluşları (Vakıflar, Dernekler, Birlikler, Federasyonlar… vb) başvurabilecek. Bu programda ise en az destek 75 bin TL en yüksek destek ise 750 bin TL. Program için ayrılan toplam kaynak ise 6.2 milyon TL.