Bakırköy‘de "Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri"Ne Yoğun İlgi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm,Çevre ve Kültür Bakanlığı arasında, KKTC‘nin Türkiye‘de 2011 yılının Kuzey Kıbrıs Yılı olarak imzalanan anlaşma çerçevesinde Bakırköy Özgürlük Meydanı‘nda "Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlendi.

K.K.T.C ile Türkiye arasında toplumların birbirleriyle tanışması ve kaynaşmasına katkı sağlamak ve gerek Türkiye‘den gerekse diğer ülkelerden Kuzey Kıbrıs‘a gelen turist sayısını artırmak amacıyla düzenlenen "Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri"nin Bakırköy Özgürlük Meydanı‘nda yapılan açılış törenine K.K.T.C Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Dt. Ünal Üstel ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de katıldı. Üstel ve Ersen, etkinlik kapsamında stantları ziyaret etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üstel, "Türkiye‘de 2011 Kıbrıs yılı ilan edildi. O çerçevede biz de bir takım programlar yaptık. Bakırköy, Beyoğlu ve Kadıköy‘de stantlar açtık. Bizim buradaki amacımız Kıbrıs‘ı daha yakında tanıtmak, halkımızla iç içe olmasını sağlamaktır. Burada en önemli nokta, buradaki insanlarımız tatil programlarını yaparken, Kıbrıs‘ı tercih etmelerini istiyoruz. Buradaki insanımız için her bütçeye göre Kıbrıs‘ta tatil yapma imkanı var. Kıbrıs‘ın doğal güzelliklerini,

tarihi eserlerini tanıtmak istiyoruz. İki toplum arasındaki güçlü bağı daha da güçlendirmek için buradayız. Katılım çok iyi, çok duygulandım" dedi.

Bakırköy‘ün yanı sıra Taksim Galatasaray Meydanı ve Kadıköy İskele Meydanı‘nda üç gün boyunca 11.00-21.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri etkinliği kapsamında Babutsa, Hüseyin Altan ve Arkadaşları, SOS, Kemal Belevi konserleri, DJ Performansları, K.K.T.C.‘den Halk Dansları, Kıbrıs Türk Mutfağından sunumlar ve el sanatlarından gösteriler yer alacak. Ayrıca etkinlik süresince tatil çekiliş kuponlarını dolduran 30 kişiye de yapılacak çekiliş sonucuna göre Kuzey Kıbrıs‘ta

5 gün 4 gece ücretsiz tatil hakkı verilecek. Çekiliş sonuçları www.2011kibris.com sitesinden duyurulacak.

Kaynak: İHA