Etilerdeki Patlamanın Ardından Vatandaşların Şüpheli Valiz Duyarsızlığı

Beyoğlu Kasımpaşa’da AK Parti İlçe Başkanlığı yakınındaki çöp konteynerinin üstüne bırakılan valiz bomba paniğine neden oldu.

Beyoğlu Kasımpaşa’da AK Parti İlçe Başkanlığı yakınındaki çöp konteynerinin üstüne bırakılan valiz bomba paniğine neden oldu. Etiler’deki patlamanın ardından şüpheli valizde patlayıcı madde olması ihtimaline karşılık harekete geçen polis, güvenlik önlemi aldı. Polisin önlemine rağmen valizin karşısında bekleyen ve sohbet eden vatandaşların umursamaz tavırları olaylardan hiçbir ders almadığımızı bir kez daha gösterdi. Vatandaşlar, valizde bomba olsa ve patlasa ne yaparsınız sorusuna gülerek ‘Bize bir şey olmaz’ demesi dikkat çekti.

Etiler’deki bombalı saldırının ardından akşam saatlerinde Kasımpaşa Bahariye Caddesi‘ndeki Ak Parti ilçe binasına 30 metre mesafedeki çöp konteyneri üzerine bırakılan sahipsiz valiz, hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Sabahki patlamayı dikkate alan polis hemen bomba imha ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri bir yandan da valiz etrafına güvenlik şeridi çekerek Bahariye Caddesi’ndeki 2 şeritli yolu teke indirdi.

Ancak bu saatten sonra yaşananlar olaylardan hiç ders almadığımızı bir kez daha gösterdi. Valizin tam karşısına geçen onlarca vatandaş, bomba imha ekiplerinin olay yerine gelmesini bekledi. Basın mensuplarının ‘Korkmuyormusunuz?Sabah Etiler’de bir patlama oldu. Ya bunda da bomba varsa’ şeklindeki sorularına vatandaşlar ‘Bize bir şey olmaz. Valizin içi boş. Patlarsa kaçarız. Herkes burada. Patlarsa herkese zarar verir.’ Şeklinde cevaplar verdikleri gözlendi.

Bir süre sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri hemen özel elbiselerini giyerek valizin üzerine fünye yerleştirdi. Uzman polisin valizin yanından ayrılmasının ardından fünye patlatıldı. Patlamanın etkisiyle valizin içindeki malzemeler etrafa savruldu. Yapılan incelemede valizden çamaşır çıkması başta polis olmak üzere herkese rahat bir nefes aldırırken akıllarda vatandaşların konuşmaları kaldı.