Besni‘de 240 Kişilik Kız Yurdunun Temeli Atıldı

Erdemoğlu ailesi Adıyaman’ın Besni ilçesine 240 kişilik ortaöğretim kız öğrenci yurdu ve mahalle konağı yaptıracak.

Besni‘de 240 Kişilik Kız Yurdunun Temeli Atıldı
Erdemoğlu ailesi Adıyaman’ın Besni ilçesine 240 kişilik ortaöğretim kız öğrenci yurdu ve mahalle konağı yaptıracak. Çat Mahallesi‘ne yaptırılacak Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdu ile Yenibesni Mahallesi‘ne yaptırılacak Mehmet Erdemoğlu Mahalle Konağı için temel atma töreni düzenlendi. Törene AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Erdemoğlu ve Mustafa Erman, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, belde belediye başkanları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, törende yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınmasının eğitim seviyesinin yükselmesiyle doğru orantılı olduğunu belirtti.

Erdemoğlu Holding‘in kurucusu olan babaları Mehmet Erdemoğlu‘nun eğitime büyük önem verdiğini ve kendilerinin de onun yolunda devam etmeye çalıştıklarını kaydeden Erdemoğlu, "Mehmet Erdemoğlu‘nun yapmış olduğunun yüzde birini yapma şansına sahip olamayız. Onun için şuan da en çok kendisi sevinmektedir. Şuanda bizi gördüğüne bizler ailece inanıyor ve bu temel atmanın en çok onu mutlu ettiğine kalben inanmaktayız. Babamızın açtığı bu yolda Besni ilçemizin tüm eğitiminde, tüm sağlık sorunlarında gücümüzün yettiği oranda var olduğumuzu, bundan sonra da var olacağımızı bilmenizi istiyoruz." dedi.

Türkiye’nin 25 yaş üstü eğitim düzeyi ortalamasının 6, 5 yıl olduğunu ve bu oranın çok düşük bulduğunu kaydeden Erdemoğlu, şöyle devam etti: "Bu oran 20 yıl öncesinde çok daha gerideydi. Ancak bu 6, 5 yıl olan eğitim süremizin hızlı bir şekilde en asgari şekilde 8-10 yıla çıkarılması gerekmektedir. Bundan dolayıdır ki 8 yıllık zorunlu eğitimin kesinlikle ve kesinlikle 12 yıla çıkarılma zamanı gelmiştir ve geçmektedir."

Türkiye‘nin kalkınmanın ancak eğitimle mümkün olduğuna dikkat çeken Erdemoğlu, "Bu çerçevede köylerden gelen genç kızlarımızın eğitim sorunlarını çözmek amacıyla normal düz yatakta yatarlarsa 240 ranzalı olmak kaydıyla 480 kişilik yurdun temelini atacağız inşallah. Biz altyapıyı Besni’de yapmaya başladık. İnşallah devletimiz de 12 yıllık eğitimi hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Çünkü serbest pazar ekonomisinin olduğu bir dünyada, sınırların kalkmış olduğu bir dünyada ancak eğitimli toplumlar dünya konjektöründe söz sahibi olabilirler.” diye konuştu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da yaptığı konuşmada, “Bugün 240 kişilik kız öğrenci yurdunun temelinin atılacağız. Bu kız öğrenci yurtlarımız ilçelerimiz için çok önemlidir. Özellikle kırsal kesimdeki, köylerimizdeki kız öğrencilerimizin ilköğretimi bitirdikten sonra ortaöğretime devam etmeleri, yükseköğretime devam etmeleri için barınma alanlarına ihtiyaçları var, yani yurtlara ihtiyaçları var. Öğrencilerimiz, temeli atılan bu yurtta inşallah okuyarak kendilerini geliştirecekler, hem ailelerine hem de milletimize yararlı olacaklar." dedi.

    Konuşmaların ardından tesislerin temelleri törenle atıldı