Belediye, 2,5 Milyon Lira İstediği Hastane Arazisinde Fiyatı Yarıya Düşürdü

Isparta Belediyesi‘nin; 600 yataklı sağlık kompleksinin yapılacağı alandaki 2 bin 800 metrekarelik arazisi için isteği 2,5 milyon liralık fiyatı 1 milyon 260 bin liraya düşürdüğü belirtildi.

Isparta Belediyesi‘nin; 600 yataklı sağlık kompleksinin yapılacağı alandaki 2 bin 800 metrekarelik arazisi için isteği 2,5 milyon liralık fiyatı 1 milyon 260 bin liraya düşürdüğü belirtildi.

    Sağlık Bakanlığı, Isparta’da Sümer Halı Fabrikası’nın da bulunduğu 120 dönümlük alana yapılması düşünülen 600 yataklı sağlık kompleksi projesinde belediye ile olan problemleri bir türlü aşamadı. Hastanenin yapılacağı alanda 2 bin 800 metrekarelik arazi bulunan belediye, Isparta Sağlık Müdürlüğü ile pazarlığa oturdu. Önceden, yaptırdığı değer tespitine gören arsanın devri için 2,5 milyon lira isteyen belediye, bugün yapılan görüşmede bu rakamın yarısını istedi. Sağlık Bakanlığı‘nın bu rakamı kabul etmesi halinde devir işlemleri sonrasında ihale sürecine geçilecek.

    AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediyesi’nin Sümer Halı Fabrikası arazisine yapılacak 600 yataklı hastane projesinde her gün yeni bir engel çıkardığını söyledi. Arazi içerisinde vatandaşların mülkü ile birlikte belediyenin 2 bin 800 metrekarelik alanı bulunduğunu ifade eden Bilgiç, “Şimdi de bu alanı pazarlık konusu yaptılar. Daha önceden 2,5 milyon lira istiyorlardı. Yapılan görüşmeler sonrasında bu rakamı 1 milyon 260 bin liraya indirdiler.” dedi.

    Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın‘ın, kendilerini ‘beceriksiz’ olmakla itham ettiğini ve ‘İşte en uygun fiyatla verdim. Gelsin yapsınlar’ dediğini hatırlatan Bilgiç, “Daha üç gün öncesine kadar sağlık kompleksini engelleyen şeyin şahıs arazileri olduğunu söylüyorlardı. Sıkıştılar, mecbur kaldılar. Milletin önünde daha fazla yalan söyleyemeyeceklerini anladıkları için mecbur kaldılar rakamı yarı yarıya indirdiler.” diye konuştu.

    HİZMET İÇİN BELEDİYE BİR LİRA SEMBOLİK RAKAM İSTEYEBİLİRDİ

    Hastanenin kamu yararına yapıldığını vurgulayan Milletvekili Bilgiç, belediyenin burayı 1 lira gibi sembolik bir rakamla verebilecekken pazarlık üstüne pazarlık yapıldığını belirtti. Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada kamu yararı söz konusudur. Belediye kamu yararı gereği çok rahat bu araziyi bir liralık sembolik rakamla dahi Sağlık Bakanlığı’na tahsis edebilirdi. Hatta ve hatta bırakın bununla bu kadar uğraşmayı belediyenin böyle bir yatırım için Sağlık Bakanı’nı sıkıştırması lazımdı. İl Özel İdaresi’nin 80 dönümlük arazisi Sağlık Bakanlığı‘na devredildi. Bir kuruş para istediler mi? Hayır. Ne dendi kamu yararı.”

    Süreyya Sadi Bilgiç, hizmetin önünde engel olmanın hiç kimseye fayda getirmeyeceğini gördüğü için Başkan Günaydın’a teşekkür ettiğini ifade ederek, en kısa sürede hastanenin Ispartalıların hizmetine verileceğini açıkladı.

    Isparta Sağlık Müdürü Süleyman Önal da arazi konusunda bir süredir belediye ile pazarlık yaptıklarını söyledi. Önal, ikinci kez yapılan görüşmede belediyenin önce istediği 2,5 milyon liradan, 1 milyon 260 bin liraya düştüğünü ifade ederek, bu rakamın Sağlık Bakanlığı’na bildirildiğini, bakanlığın onay vermesi durumunda ihale sürecine geçileceğini kaydetti.