Bakan Ergün: Saadet Zincirleri Karabatak Gibi Ama Vatandaşlar Da Kanmasın

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saadet zinciri kurarak üyelerinden yüzlerce dolar alan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saadet zinciri kurarak üyelerinden yüzlerce dolar alan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Bakan Ergün, “Bunlara inanmayın, böyle para kazanılmaz, zengin olunmaz. Bunlar adeta bir karabatak gibi internet üzerinden buradan dalıp oradan çıkıyor. Yakından takip ediyoruz ama vatandaş da bunlara kanmasın.” dedi.

Hong Kong merkezli Quest şirketi adına açtıkları Qnet isimli ofislerde 30 bin kişiyi dolandıran saadet zinciri şebekesi, çökertilmesinin ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’den önemli bir uyarı geldi. Üniversiteye hazırlanan kızı Zehra’nın eğitim gördüğü özel dershanenin Uludağ’daki hazırlık kampını ziyaret eden Bakan Ergün, vatandaşların saadet zinciri oluşumlarına kanmamasını istedi.

Bu tür organizasyonların durdurulmasına dair bir takım çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Ergün, “Bunlar internet aracılığıyla, internet sitelerinden kendilerine mecra sağladıkları için kaldırmalarını temin ediyoruz. İnternet öyle bir dünya ki buradan batan oradan çıkabiliyor. Kapatıyoruz; ancak bir müddet sora isim değiştirmiş bir organizasyon olarak başka bir şekilde karşımıza çıkabiliyor. Adeta karabatak gibi, bir başka yerden karşınıza çıkma ihtimalleri var. Tespit edildikten sonra ortadan kaldırılıyor, faaliyetleri durduruluyor. Haklarında yasal işlem başlatıyoruz. Yargı süreci sürüyor.” diye konuştu.

"BİR DELİKTEN DEFALARCA ISIRILAN KİŞİ BİLE YİNE DE BUNLARA KANIYOR"

Saadet zincirleri konusunda vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü hatırlatan Bakan Ergün, bir kişinin aynı delikten defalarca ısırıldığını, vatandaşların bu tür dolandırıcılık şebekelerine karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bakanlık olarak, tespit ettikleri organizasyonları durdurduklarının altını çizen Devlet Bakanı Nihat Ergün, dolandırıcılık şebekelerinin karabatak misali yeniden başka bir isimle türediğini kaydetti. Bu oluşumları yakından takip ettiklerini anlatan Bakan Ergün şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımız bunlara inanmamalı, bunlar insanları zengin edecek organizasyonlar değil. Böyle zengin olunmaz, böyle para kazanılmaz, böyle yere varılmaz. Bu açık bir dolandırıcılık şebekesidir. Vatandaşlarımızın bu tür taahhütlere kanıp da dolandırıcılık şebekelerinin ağına düşmesini istemeyiz. Defalarca aynı delikten ısırılmaz. Birkaç defa ısırılmasına rağmen yine de vatandaşlarımız bunlara inanabiliyor. Bunlar gerçek dışıdır, gerçek zenginlik yolu değildir. Bunların dolandırıcılıktan başka manası yoktur.”