Argünağa: Cumhurbaşkanımız Çevrecileri De Kabul Etsin

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, çevre örgütlerinin 40 gün boyunca yaya olarak gerçekleştirdikleri ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü’nün polis gücüyle engellendiğini belirtti.

Argünağa: Cumhurbaşkanımız Çevrecileri De Kabul Etsin
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, çevre örgütlerinin 40 gün boyunca yaya olarak gerçekleştirdikleri ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü’nün polis gücüyle engellendiğini belirtti. Demokratik hak arayışlarının polisiye tedbirlerle engellemesinden kaygı duyduklarını belirten Argunağa, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir an önce çevreci örgütlerin temsilcilerini kabul etmesini ve meseleye el koymasını öneriyoruz.” dedi.

    Çevrecilerin Ankara’ya girişine izin verilmemesine tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, “sadece ülkemizin değil, insanlığın geleceği için de gönüllülük temelinde çalışmalar yapan çevre örgütlerinin 40 gün boyunca yaya olarak gerçekleştirdikleri ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü’nün polis gücüyle engellenmesini, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak kınıyoruz. “ dedi.

    Ülkeyi idare edenlerin, demokratik hak arayışlarını polisiye tedbirlerle engellemesinden kaygı duyduklarını belirten Argunağa, Gölbaşı’da engellenen çevre dostlarının Ankara’ya girmelerine izin verilmesi için herkesi demokratik tepkilerini göstermeye davet etti.

    Günlerdir Anadolu’yu nehir, orman, vadi, dere, tepe demeden köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir arşınlayan çevrecilerin Ankara girişinde durdurulmasına anlam veremediğini belirten Argunağa, şunları ifade etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir an önce çevreci örgütlerin temsilcilerini kabul etmesini ve meseleye el koymasını öneriyoruz. Çevrecileri anlamaya çalışan ve sivil toplum örgütlerini önemseyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz.”