2 Bin 500 Kilometreyi Vefa Borcu İçin Kat Ettiler

Dağıstan‘dan kutsal topraklara giderken 6 Kasım tarihinde Gaziantep-Kahramanmaraş-Osmaniye otoyolunda kaza yapan Dağıstanlılar kendilerine kaza sonrası yardımcı olan AK Partiyi ziyaret etti.

2 Bin 500 Kilometreyi Vefa Borcu İçin Kat Ettiler
Dağıstan‘dan yola çıkarak 2 bin 500 kilometrelik yolu kat eden Dağıstanlılar Gaziantep AK Parti İl Teşkilatı‘na geldi. Burada yetkililerle görüşen Dağıstanlılar, kazada kendilerine yardımcı olan AK Parti Şahinbey İlçe Teşkilatı, Şahinbey Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı‘na teşekkür etmek istediklerini söyledi. AK Partililer tarafından karşılanan heyet kabul AK Parti il binasında ağırlandı.

Kaza zedelerden Abdullah Mirzayıf, kazanın hemen ardından AK Parti Gaziantep Şahinbey İlçe Teşkilatının kendilerine yardımcı olmak için seferber olduğunu ifade ederek, "Burada bize yardımcı olan kardeşlerimize vefa borcumuzu ödemek istedik. Çünkü onlar bizi hiç tanımamasına rağmen o gün bizim yardımımıza koştu. Cenazemiz ve yaralılarımızla ilgilenerek çok güzel bir insanlık gösterdiler. Dönemin AK Parti Şahinbey İlçe Teşkilatı Başkanı Cuma Güzel‘e, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu‘na,

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey‘e teşekkür ediyorum" dedi.

Kazada hayatını kaybeden 32 yaşındaki Muhammet Muhammedov‘un ağabeyi Muhammet Emin Muhammedov ise kendilerine her konuda yardımcı olan yetkililere teşekkür ederek, "Kaza yaptıktan hemen sonra yardımımıza koştular. Benim kardeşim hayatını kaybetmişti ve onun toprağa verilmesi konusunda da bizlere yardımcı oldular. Sanki kendi topraklarımızdayız gibi bize yakınlık gösterdiler ve ilgilendiler. Kazanın hemen ardından bu arkadaşlarımız, kazada sağ kurtulan herkesi yeniden bir organizasyon düzenleyerek kutsal

topraklara gönderdi. Döndüğümüzde yaralı olan arkadaşlarımızın da tedavilerini yapmışlardı. Kendilerine olan vefa borcunu ne yapsakta ödeyemeyiz. Bize yardımcı olan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Heyeti AK Parti İl binasında ağırlayan İl Genel Meclisi üyesi Ali Demir ise ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getirerek, "Kaza yapan Dağıstanlı kardeşlerimiz için Ak Parti Teşkilatı olarak kendilerine yardımcı olmaya çalıştı. Teşkilatımızın yanı sıra Şahinbey Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantep Tıp Fakültesi‘nde bulunan doktorlarımız bu kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştı. Bugün onlar kendilerine yapılan bu yardıma vefa borçlarını Dağıstan‘dan kalkıp buralara kadar gelenek

ödemek için gelmişler. Ayrıca Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a büyük bir hayranlıkları var. Sayın Başbakanımıza da selamlarını iletmemizi istediler" dedi.

Öte yandan olay kaza, Dağıstan‘dan yola çıkan 29 hacı adayını taşıyan E409ET05 plakalı yolcu otobüsü, Gaziantep‘ten Osmaniye istikametine seyir ederken, önünde seyreden Murat Ç. (33) idaresindeki 33 E 33 44 plakalı TIR‘a arkadan çarpmış, kazada otobüs sürücüsü hayatını kaybetmiş ve 3‘ü ağır 5 hacı adayı yaralanmıştı.

Kaynak: İHA