Uşak Halk Eğitim Merkezi’Nden Yıl Sonu Sergisi

Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim öğretim döneminde kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar düzenlenen bir törenle sergilendi. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri katılımcıların beğenisini kazandı.

Uşak Halk Eğitim Merkezi’Nden Yıl Sonu Sergisi
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün gerçekleştirdi. Kursiyerlerin sergideki el emeği göz nuru eserlerini inceleyen Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki heyet duydukları memnuniyeti dile getirdi. 2010-2011 eğitim öğretim döneminde, Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün toplam 759 kurs açtığını belirten Vali Çakacak, bu kurslara yaklaşık 8 bin 500 kursiyerin katıldığını bildirdi. Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise kursların amacının yetişkinlerin el becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Mesleki eğitim kurslarının önemine değinen ve Mayıs ayının açılan kursların hasat dönemi olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, hafta içerisinde ilçelerdeki yıl sonu sergilerinin de açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi. Eğitimin ailede başlayıp hayat boyu devam ettiğini hatırlatan Vali Özdemir Çakacak açılışta yaptığı konuşmada, “Kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Burada birbirinden güzel, emek verilerek yapılmış eserler var. Açılan kurslar kursiyerlerimize hem meslek öğretiyor hem de boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerine imkan tanıyor. Halk Eğitim Merkezleri eğitim çağını tamamlamış insanlara yönelik mesleki beceri kursları açıyor. Bu kurslara katılanlar el becerileri kazanıp aile bütçesine de katkı sağlamaya başlıyorlar. Biz becerilerin ekonomiye dönüşmesini arzu ediyoruz. 3 Yıldır Ana Kız Okuldayız kampanyası kapsamında okuma yazma kursları açıyoruz. Bu kurslarda halk Eğitim Merkezi 8 bin kadınımıza sertifika verdi. Sertifika alan kadınlarımıza halk eğitimin önemi de anlatıldı. Bazıları mesleki eğitim kurslarına da katıldı. Bu vesileyle kursların açılmasında ve serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İHA