Sakarya'da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, biri polis memuru iki kişi hayatını kaybederken biri cumhuriyet savcısı üç kişi de yaralandı.

Sakarya'da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı
Mümin Uysal (28) idaresindeki 06 ZCK 66 plakalı otomobil, Adapazarı‘ndan Göktepe köyü istikametine giderken Enka okulları mevkiinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı.

Kazada, sürücü Uysal ile cumhuriyet savcısı Can Karakılıç, Sakarya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü‘nde görevli polis memuru Bülent Yılmaz (36), Serdar Çolak (28) ve Hüseyin Şarkıcı ağır yaralandı.

Ambulanslarla Yenikent Devlet Hastanesi ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılardan polis memuru Bülent Yılmaz ile Serdar Çolak hayatını kaybetti.

Jandarma ekibi, şarampole yuvarlanan araçta inceleme yaptığı sırada bir telsiz buldu. Jandarma görevlisi, telsizle anons ederek kiminle görüştüğünü sordu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezinin cevap vermesi üzerine kazayı haber verdi. Bunun üzerine olay yerine jandarma mıntıkasında olmasına rağmen çok sayıda polis sevk edildi. Olay yerine gelen yakınları ise otomobil içerisinde bir polis memuru ve bir cumhuriyet savcısı olduğunu söylediler.

Yenikent Devlet Hastanesine sevk edilen yaralılar Karakılıç ve sürücü Uysal, daha sonra ambulanslarla Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesine götürüldü. Cumhuriyet savcısı Karakılıç ile iş adamı Hüseyin Şarkıcı‘nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken şoför Uysal ameliyata alındı.

Savcı Karakılıç‘ın kazadan birkaç dakika önce sürücünün hızlı gittiğini fak ederek emniyet kemerini takması sonucu kazadan yaralı kurtulduğu öğrenildi.

Kazanın duyulmasından sonra Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, Emniyet Müdür Yardımcıları Mehmet Şahne ve Mustafa Zengindemir de hastaneye gelerek yaralılar hakkında doktorlardan bilgi aldılar.

Kaynak: İHA