Banka Kartıyla Alışveriş İçin ‘Bay Bay Nakit’ Kampanyası Başladı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), alışverişlerde nakit yerine banka kartı kullanımını yaygınlaştırmak için başlattığı yeni kampanyasının yıldızı olarak, Osmanlıca’da “nakit” anlamına gelen Keklik’i seçti. BKM’nin yeni kampanyasında, “Nakit ve Banka Kartı” arasında amansız bir mücadele yaşanacak.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), alışverişlerde nakit yerine banka kartı kullanımını yaygınlaştırmak için başlattığı yeni kampanyasının yıldızı olarak, Osmanlıca’da “nakit” anlamına gelen Keklik’i seçti. BKM’nin yeni kampanyasında, “Nakit ve Banka Kartı” arasında amansız bir mücadele yaşanacak.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) alışverişlerde nakit yerine banka kartı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, 2004 yılından bu yana sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarının “yeni kampanyası” başladı.

Bankalararası Kart Merkezi “Bay Bay Nakit” sloganı ile başlatılan yeni kampanyası ile, günlük hayatta nakit para kullanmanın çalınma, kaybolma, bozuk para taşıma, gibi risk ve dezavantajlarından yola çıkarak, alışverişlerde banka kartının modern ve nakite karşı avantajlı olduğunu tekrar gündeme getiriyor. Kampanya ile, bugüne kadar yakalanan bilinç seviyesinin daha da artırılması ve alışverişlerde nakit yerine banka kartı kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

KLEOPATRA VE JAMES BOND YERİNE KEKLİK

Geçtiğimiz yıl, Kleopatra, James Bond ve Napolyon tiplemelerinin yer aldığı kampanya ile karşımıza çıkan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yeni banka kartı kampanyasında, bu kez hepsinden farklı, sıra dışı bir karakter olan “Keklik” ile dikkat çekiyor. Osmanlıca’da nakit kelimesinin anlamlarından biri olan “keklik” BKM’nin yeni banka kartı kampanyasında huysuz, başına buyruk, geçimsiz karakterimiz “Nakit”e dönüşüyor. “Keklik” yani “Nakit” banka kartının, onu tahtından etmesinden kaynaklanan memnuniyetsizliğini açıkça belli ederek, her fırsatta banka kartı kullanan insanlara, çeşitli tuzaklar kurmaya başlıyor.

Dijital platformlarda sosyal mecraların etkin olarak kullanılacağı kampanyanın merkezinde www.baybaynakit.com isimli özel bir web sitesi var. Siteyi ziyaret edenler farklı mekanlarda farklı deneyimler yaşayacaklar. Nakit hikayeleri için hazırlanan filmleri izleyebilecek, Baybaynakit’in Facebook ve Twitter’daki sayfalarına giderek “nakde veda” hareketinin yakın birer takipçisi olabilecekler. İnteraktif olarak kampanyaya katılabilecekler.

“Boşuna Nakit Taşıma, Banka Kartınla Hesabın Hep Yanında”, “Nakit Çekmekle Vakit Kaybetme, Yap Alışverişini Banka Kartınla”, “Çalınan Kaybolan Nakit Geri Gelmez. Banka Kartın Şifrelidir Kartın Kaybolmaz” sloganları ile reklam kampanyasını başlatan BKM, Türkiye’de bugün 70 milyonun üzerinde banka kartı olduğunu ve banka kartı ile nakit para taşıma derdi olmadan alışveriş yapıldığını açıkladı.

100 ALIŞVERİŞDEN 65’İ KART İLE

Bankalararası Kart Merkezi Sertaç Özinal, alışverişlerde banka kartı kullanım oranında, yıllık yüzde 65’lik bir artış sağlandığını dile getirdi. Özinal, banka kartı kampanyaları ile kartlı ödeme sistemleri sektörünün kart kullanıcıları tarafından daha yakından tanınmasını ve banka kartlarının tüm alışverişlerde kullanımının artmasını hedeflediklerini söyledi.

Türk Kartlı Ödeme Sistemleri Bugün Avrupa’da;

1,85 Milyon POS sayısı ile 1.

72 Milyon banka kartı sayısı ile 3.

48 Milyon kredi kartı sayısı ile 2.

Aylık 23 Milyar TL kredi kartı cirosu ile 3. sırada yer alıyor.