El Emeği, Göz Nuru Eserler Çekül Evi‘nde

6 ay boyunca Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi ve Birgi Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen Geleneksel El Nakışı kursunda kursiyerler hazırlanan el emeği, göz nuru eserler Birgi ÇEKÜL Evi‘nde sergileniyor. Kış boyunca kursiyerlere ev sahipliği de yapan ÇEKÜL Evi‘ndeki renkli sergi 27 Mayıs‘a kadar açık kalacak.

El Emeği, Göz Nuru Eserler Çekül Evi‘nde
20‘yi aşkın kursiyerin katıldığı kursla ilgili bilgi veren kurs eğitmeni Nermin Akın, “6 aylık süre zarfında ÇEKÜL Evi‘nde kursumuza katılan arkadaşlarımızın uzun uğraşlar sonucunda işledikleri eserleri halkın rahatça inceleyebilmesi için yine ÇEKÜL Evi‘nde sergiliyoruz. Birgili kızlarımızın ortaya çıkardıkları bu güzel el işleri için dışarıdan sipariş kabul edildi. Bu siparişler sayesinde kursiyerlerimiz ev ekonomisine katkıda da bulundu. ÇEKÜL Vakfı Küçük Menderes Havza Koordinatörü Emin Başaranbilek‘e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Geleneksel el nakışı, makine nakışı, Çin iğnesi, tel sarma, tel kırma, Brezilya nakışı gibi tekniklerle birbirinden ilginç eserlerin ortaya çıktığı kursta kursiyerlerden Miray Tonk tarafından nakış ile işlenen zeybek oynayan Efe ve İskoç figürleri ilgi topluyor.

Birgi‘nin geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve geleceğe de aktarılması konusunda çalışmalara destek verdiklerini ifade eden ÇEKÜL Vakfı Küçük Menderes Havza Koordinatörü Emin Başaranbilek, nakış kursiyerlerini ÇEKÜL Evi‘nde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu ve onurlu olduklarını belirterek Birgi ve Ödemiş‘lileri sergiyi gezmeye davet etti.

Kaynak: İHA