Başbakan Erdoğan‘dan "Bursa Atatürk Stadı Yıkılarak Yeşil Alan Olacak" Müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa‘nın uluslararası standartlardaki yeni stadı için 50 milyon lira kaynak ayırdıklarını belirterek, "Yeni stad inşaatı bitince mevcut stad yıkılarak Bursa‘ya yakışır yeşil alan haline getirilecek" dedi.

Başbakan Erdoğan‘dan 'Bursa Atatürk Stadı Yıkılarak Yeşil Alan Olacak' Müjdesi
Kent Meydanı‘ndaki tarihi mitingin son bölümünde Bursa‘ya bugüne kadar 22 kez geldiğini ve bu şehri çok önemsediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün Bursa‘da 360 milyon liralık 36 tesisi hizmete alıyoruz. Bu benim Bursa‘ya Başbakan olarak 22. gelişim. Herhalde bu benim Bursa ile ne kadar içli dışlı olduğumu gösteriyor. Bugün Bursa için çok önemli, hayati tesisleri açıyoruz. 287 trilyona mal olan dev bir tesis olan Yenişehir Boğazköy barajını açıyoruz. 2007 yılında Nilüfer Barajı‘nı açarak Bursa‘ya 60 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin etmiştik. Boğazköy Barajı da 42 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip önemli değer. Bursamıza kazandıracağımız önemli bir eser Büyükkumla barajının ihalesini bu yıl içinde yapıyoruz. Bu yatırımların Bursamıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyoruz. Bursa bizim için çok önemli. Yeşil Bursa, medeniyet şehri ve son yapılacak ulaşım hatlarıyla birlikte, İstanbul-İzmir yolu, onun bağlantılarıyla Bursa çok daha önemli bir konuma gelecek" dedi.

BÜTÜN ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK KİTAP

8,5 yılda eğitimde Bursa‘da 4 bin 615 derslik yapımını tamamladıklarını hatırlatan Erdoğan, önümüzdeki dönemde akıllı tahta ve elektronik kitap müjdesini vererek, "Bursa‘ya bugüne kadar 22 bin 493 bilgisayar gönderdik. Okullarımıza bizden önce böyle bir şey yoktu. Sıraların üzerinee kitapları ücretsiz koyduk. Sosyal güvencesi olmayan öğrencilere destek verdik. Buradan bir müjde veriyorum. Artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz. Okullarda akıllı tahtaya geçiyoruz. Bu akıllı tahtalar bilgisayar donanımlı olacak. İnternet ağıyla dünyaya bağlı olacak. Öğrencilere de elektronik kitap vereceğiz. Dört yıl içinde bu uygulamayı tüm okullarımızda başlatmış olacağız. Bütün müfredat bunun içinde olacak. Bütün dersler bunda var. Bunları ücretsiz olarak vereceğiz. Amerika‘da George, Almanya‘da Hans bu imkanlardan istifade edecek de benim Bursa‘mda Ahmet, Hasan, Hüseyin, Ayşem, Fatmam, Eminem, Betül‘üm niye bundan istifade etmesin. Neden? Bu sistem 4 yılda okullarımıza yerleşecek. Bu bizi evinden bile okulu, dersi takip edebilme imkanını getiriyor. Amerika‘da home scholl sistemi var. Aynen bunu getireceğiz. Üniversitelerde de bunu yaşayacağız. Artık üniversiteye giremeyen diye bir şey kalmayacak. Bu sisteme doğru gidiyoruz. 2023‘e doğru bunların tamamı bitmiş olacak. Hedef bu" diye konuştu.

BURSA‘YA 458 TRİLYON SAĞLIK YATIRIMI

Bursa‘da sağlığa 458 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Biz geldiğimizde tomografi sayısı bir taneydi, bir tane de MR cihazı vardı. Şimdi ise 9 tane tomografi var, 6 tane MR var. 183 diyaliz cihazı vardı. 553 diyaliz cihazı var. Benim diyaliz hastası kardeşim kapılarda sürünmesin diye var. İstediğin hastaneye gidiyormusun, mesele bu. Ayrımcılık kalktı. Yani zengin özel hastaneye gidiyor. Sen de gidiyorsun. Zaten hastanelerimiz artık pırıl pırıl oldu. Van‘da bir hastane açtık. Sağlam olsanız gidip yatmak istersiniz. Eskiden bunların aklında Ankara‘dan Van‘a gidip böyle bir yatırım yapmak yoktu. TOKİ‘nin en çok yatırım yaptığı büyükşehirler arasında Bursa ön sırada. Bursa‘da 16 bin 633 konut yaptık. Bursa‘da daha önce 200 kilometre bölünmüş yol vardı. 215 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. İstanbul-Gebze- Orhangazi İzmir otoyolunun ihalesini gerçekleştirdik. Bu proje ülkemizde tek seferde gerçekleştirilen en büyük yap işlet devret projesi özelliğine sahip. Bursa‘yı İstanbul ve Ankara‘ya bağlayacak hızlı trenle ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah Bursa, sadece İstanbul Ankara‘ya değil, Erzincan ve Konya‘ya hızlı trenle bağlanacak. Bursa Yenişehir havaalanında yolcu trafiği 98 bine yükseldi" şeklinde konuştu.

MEVCUT STAD YIKILIP YEŞİL ALAN OLACAK

Bursa‘nın sporda önemli bir il haline geldiğini vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursaspor‘u üçüncülüğünü şampiyonluktan sonra kutluyorum. Uluslararası camiada Bursamız bizi temsil edecek. Bursaspor‘un yeni stadıyla alakalı çalışmalar devam ediyor. Hükümet olarak bu stadın yapımında 50 trilyon desteğimiz olacak. Böylece stadımızı inşallah uluslararası standartlarda hazırlayıp bitireceğiz. Stadı bitireceğiz. Stadı bitirmeden, mevcut stada bir müdahale olmayacak. Ancak stad bitip Bursaspor‘un emrine verildikten sonra mevcut stadın yerini yeşil Bursa‘ya yakışır yeşil alan haline getirelim istiyoruz. Yeşil alan. Beton istemiyoruz. Bursa‘ya beton yakışmaz. Bursa‘ya yeşil alan yakışır"

"BURSA TURİZM‘DE PATLAMA YAPACAK"

Başbakan Erdoğan, Uludağ‘ın yeni planlarının da süratle hazırlandığını belirterek, "Uludağ planlı bir yapılanma içine girecek. Bursa turizmde patlama yaşaması lazım. Hem kaplıca, hem dağ, hem inanç kültür turizminde. Bursa her özelliğyile bir çekim alanı. Havaalanı var. Deniz ulaşımı var. İstanbul -İzmir yoluyla farklı hale gelecek. Mesafeler Bursa için kısalıyor. Köydes için de 62 milyon lira destek gönderdik. Bunlar devam edecek. Yolu, suyu olmayan köy kalmayacak. Seçime 22 gün var. Bütün vatandaşlarımız kapı kapı dolaşıp, bu duyduklarını bilmeyenlere anlatsın" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA