Acılı Anne Kayıp Kızı İçin Başkentte Eylem Yaptı

Antalya‘nın Alanya ilçesinde bir yıl önce ortadan kaybolan zihinsel engelli Dilek Başbağ‘ın annesi Durdane Başbağ, kızının bulunması için başkentte yetkililerden yardım istedi.

Acılı Anne Kayıp Kızı İçin Başkentte Eylem Yaptı
Alanya‘da bir yıl önce kaybolan Dilek Başbağ‘ın fotoğraflarını taşıyan Engelliler Federasyonu üyesi bir grup, Kızılay YKM önünde toplanarak, ‘Dilek Başbağ bulunsun" şeklinde slogan attı. Grup adına açıklama yapan Engelliler Federasyonu Başkanı Ömer Koç, bir yıldır evlat acısı ile yanan çaresiz bir annenin bir yıldır kayıp olan 28 yaşındaki zihinsel engelli kızı Dilek Başbağ‘ın dramını ve ailenin çaresiz çığlığını paylaşmak için toplandıklarını belirterek, toplumda engelliler içinde en dezavantajlı grubun

zihinsel engelliler olduğuna dikkat çekti. Koç, zihinsel engellilerin yüzde 93.5‘inin ailesinin himayesinde yaşamını sürdürdüğünü ifade ederek, "Bir zihinsel engelli, ailesinin sevgisi, şefkati ve himayesi olmadan yaşamını sürdüremez. Herhangi bir aciz, tecavüz ve tehlike karşısında kendisini koruyamaz, haklarını arayamaz, kendini savunamaz, şikayet mercilerine ulaşamaz" dedi.

23 Mayıs 2010 tarihinde Alanya Kızılcaşehir köyünde kaybolan Dilek Başbağ‘den bir yıldır haber alınamadığına dikkat çeken Koç, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadığını söyledi. Acılı aileye sahip çıkılmasını isteyen Koç, kayıplar konusunda uzmanlaşan kadroları göreve çağırdı.

Dilek Başbağ‘ın annesi Durdane Başbağ ise gözyaşları içerisinde, "O bana arkadaştı, zihinsel engelli kızımı bulun, acımızı dindirin" dedi.

Kaynak: İHA