Chp İl Teşkilatı Simav’Daki Depremzedelerin Mağdur Edildiğini Düşünüyor

Kütahya’nın Simav ilçesindeki deprem bölgesinde incelemelerde bulunan CHP Uşak teşkilatı, depremzedelerin mağdur edildiğini iddia etti.

Chp İl Teşkilatı Simav’Daki Depremzedelerin Mağdur Edildiğini Düşünüyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte dün akşam saatlerinde ilçeye giden CHP İl Başkanı Mahmut Ünal ve milletvekili adayı Dilek Akagün Yılmaz, çadır kentte kalan vatandaşlarla sohbet edip deprem nedeniyle zarar gören binalarda incelemelerde bulundu. Depremzedeler için bölgeye yiyecek yardımı da götüren CHP Uşak İl Teşkilatı, bölgeye gıda yardımı yapmaya devam edeceğini bildirdi. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek izlenimlerini aktaran CHP İl Başkanı Mahmut Ünal ile Uşak Milletvekili Adayı Dilek Akagün Yılmaz, depremin şiddetinin yeniden hesaplanması gerektiğini öne sürdü. Bazı kaynakların depremin 6.3 olduğuna dair iddialar ortaya attığını savunan Dilek Akagün Yılmaz, “Simav’a gittim ve binalardaki hasarları gördüm. Oradaki halk depremin şiddetinin 5.9’un üzerinde olduğunu düşünüyor. Depremin bilinçli olarak 5.9 olarak yazıldığı akıllara geliyor. Depremin şiddeti resmi kaynaklarda 6 ve üzeri hesaplanırsa oradaki vatandaşların vergi borçları bir süreliğine erteleniyor ve İller Bankası’ndan gelen destek kesintiye uğramıyor. Bu yüzden depremin şiddetinin yeniden hesaplanması ve özellikle esnafın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Simav’daki çadır kentte kalan vatandaşların mağduriyetleri var. Depremzedelere yapılan yardımların eksik olduğunu düşünüyoruz. Oradaki halkın mağdur edilmemesi gerekiyor” dedi.

CHP’nin hazırladığı aile sigortası projesi hakkında da bilgi veren Yılmaz, projenin bazı vatandaşlara yanlış anlatıldığını belirtti. Yılmaz, “ Deprem bölgesinde gittiğimiz bazı mahallelerde aile sigortası uygulandığı zaman kömür ve erzak yardımlarının kesileceği yönünde propaganda yapıldığını duyduk. Bu söylemler yanlış. Bizim ortaya koyduğumuz proje 1971’de Dünya Çalışma Örgütü ile imzalanan protokole dayanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyu SSK Genel Müdürü olduğu dönemden bu yana biliyor. Aile sigortası yardımların kesileceği anlamını taşımıyor. Aile sigortası ile çalışmayan bireylere her ay en az 600 TL maaş bağlanacak. Uygulama adil bir şekilde yapılacak. İnsanlar ihtiyaçlarını bu sayede giderecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA