Hediye Bahanesiyle Vatandaşlık Numarasını Talep Edenlere Dikkat Edin

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, bastırdığı broşürlerle vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, bastırdığı broşürlerle vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Broşürde, vatandaşların falcı, medyum, muskacı, büyücü gibi kendilerini tanıtan kişilere inanılması ve güvenilmemesi karşı uyarılarda bulunuluyor. Hediye bahanesiyle vatandaşlık numarasını isteyenlerinde dolandırıcılar olduğunu ve bunlara karşı dikkatli olunması isteniyor.

    Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı, “Dolandırıcılara Dikkat” başlığı ile hazırlanan broşürde, “Alacağınız küçük önlemler güvenliğiniz için büyük önem taşımaktadır” sloganı yer alıyor. 14 madde şeklinde vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran polis, broşürde özellikle, kendilerini polis ve asker olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesini tavsiye ediyor.

    Broşürdeki uyarılarda, hediye bahanesiyle vatandaşların T.C. kimlik numaralarını talep eden kişilere karşı daha dikkatli olunması istendi. Broşürdeki uyarılardan bazıları şöyle: “Cep telefonunuzu görünür bir numaradan arayarak kendisini güvenlik gücü, adliye mensubu, veya herhangi bir kamu görevlisi olarak tanıtıp telefonunuzun kopyalandığını, telefonunuzu kullanan kişilerin suç işlediğini, örgüt üyesi olduklarını vb. konuları beyan edip bu şahısları yakalamak amacıyla sizden görüşme dakikası karşılığı para talep edenlere aldanmayın. Hastanelere röntgen çekimi öncesi sizi başka bir odaya alıp bileziklerinizi ve takılarınızı çıkartmanızı isteyen, bankalarda banka memuru gibi kendilerini tanıtıp işlemlerinizi yapmak isteyenlere güvenmeyiniz. Telefonda maliyeci olduğun söyleyerek sizi komşunuzun telefonuna çağıran şahıslara inanmayınız. Tanışıklık vererek üzerinize sarılmak isteyenlere yardım etmek isteyen kişilere asla inanmayınız. Kendilerini gümrük muhafaza memuru gibi tanıtıp gümrükten ucuz fiyattan mal alacağını vaat edip para talep edenlere kanmayanız. Kapıdan satış yöntemiyle pazarlamacılık yapan şahıslara karşı dikkatli olun.”