İstanbul narkotiği 3 ayrı operasyon düzenledi

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonlarda mide, kutu ve biblo içine saklanmış 4 kilo 378 gram kokaine el konuldu.

İstanbul narkotiği 3 ayrı operasyon düzenledi
İlk operasyon 25 Mart 2011'de gerçekleştirdi. Bakırköy'de düzenlenen operasyonda Nijerya asıllı Türk vatandaşı E.O, gözaltına alındı. Bu kişinin yanındaki kutuyu açan polis balık kafalarıyla karşılaştı.

Kokan balık kafalarının altında zulalanmış halde 2 kilo 182 gram kokain bulundu. Yetkililer, balık kafalarının kokainin fark edilmemesi için konulduğunu belirtti.

Operasyonun devamında yabancı uyruklu O.F.A., A.C., M.M. ve H.M. de yakalandı.

İkinci operasyon da aynı gün yapıldı. Polis takip ettiği Jamaika uyruklu G.A.K'yı Atatürk Havalimanı'na indiği sırada şüpheli olarak gözaltına aldı. Yapılan sağlık kontrollerinde bu kişinin midesinde kapsüller olduğu görüldü.

Tedavinin ardından G.A.K.'nın midesinden 30 adet kapsül içinde 350 gram kokain çıktı. Polis operasyonun devamında torbacı olduğu öne sürülen M.E.S, A.I. ve C.D de gözaltına alındı.

Son olarak ise 16 Nisan 2011'de narkotik polisi Atatürk Havalimanı'ndan ülkemize giriş yapan Bulgaristan uyruklu A.S.A'yı gözaltına aldı. Bu kişinin çantasında yapılan aramada 3 adet dini motifli heykel bulundu.

Heykellerin içine bakan polis 1 kilo 846 gram kokain buldu. Suçunu itiraf eden A.S.A, yüksek para verdikleri için bu işi yaptığını söyledi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 11 zanlı sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine götürüldü.