Katılım Bankacılığı Kitabına Ödül

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nden Nesil Yayınları yazarı Hüseyin Tunç’a “Katılım Bankacılığı” kitabıyla katılım bankacılığının tanıtımı ve gelişimine yaptığı katkılardan dolayı ödül verildi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nden Nesil Yayınları yazarı Hüseyin Tunç’a “Katılım Bankacılığı” kitabıyla katılım bankacılığının tanıtımı ve gelişimine yaptığı katkılardan dolayı ödül verildi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği 10. Olağan Genel Kurulu, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, BDDK ve Birliğe üye bankaların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. İstanbul Swiss Hotel’de gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’a ayrıca, Albaraka Genel Müdürü ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Yahşi, Bank Asya Genel Müdür Vekili Ercüment Güler, Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, Birlik Genel Sekreteri Osman Akyüz, Katılım Bankaları Üst Düzey Yöneticileri ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Sektörün 2010 yılında gerçekleştirdiği yüzde yirmi dokuzluk büyümeyi değerlendiren kurul üyeleri, ayrıca katılım bankacılığının dününü, bugününü ve yarınını konuştular.

Toplantıda ayrıca Nesil Yayınları’ndan çıkan “Katılım Bankacılığı: Felsefesi, Teorisi ve Türkiye Uygulaması” isimli kitabıyla tanınan yazar Hüseyin Tunç’a “Katılım Bankacılığı’nın tanıtımı ve gelişimine yaptığı katkılardan dolayı” ödül verildi. Hüseyin Tunç, ödülünü bizzat BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in ellerinden aldı.

Yıllardır “Katılım Bankacılığı” üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Hüseyin Tunç, özellikle bu bankacılık sisteminin Türkiye modellemesi hakkında yazdıklarıyla tanınıyor. Tunç, geçtiğimiz aylarda da bu yazılarını, Nesil Yayınları’ndan çıkan kitabında toplayarak okurlarıyla buluşturmuştu. Çok farklı yönleriyle Türkiye bankacılık sistemiyle katılım bankacılığını karşılaştıran bu eser, ayrıca Türkiye katılım bankacılığı ile diğer katılım bankacılık usulleri arasındaki farkları da izah ediyor. Bu alanda çok tartışılan sorulara verdiği ikna edici cevaplarla tanınan, Hüseyin Tunç, kendisi de uzun yıllar katılım bankalarında görev yapmış, yöneticilik görevinde bulunmuş tecrübeli bir isim.