Stso Başkanı Kuzu: Siirt’E Pozitif Ayırımcılık İstiyoruz

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kente ve Türkiye‘ye çok önemli katkıları olduğunu, ancak daha çok katkı beklediklerini söyledi.Siirt’e pozitif ayırımcılık istediklerini aktaran Kuzu, "Siirt’e özgü bir teşvik yasası istiyoruz. Bu yasa çıkmazsa hiçbir yatırımcı gelip burada yatırım yapmaz." dedi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kente ve Türkiye‘ye çok önemli katkıları olduğunu, ancak daha çok katkı beklediklerini söyledi.Siirt’e pozitif ayırımcılık istediklerini aktaran Kuzu, "Siirt’e özgü bir teşvik yasası istiyoruz. Bu yasa çıkmazsa hiçbir yatırımcı gelip burada yatırım yapmaz." dedi.

Kuzu, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gülle birlikte Siirt’e yapacakları ziyaret nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan döneminde ülkemizin kronikleşmiş bir çok sorunun çözüldüğünü veya çözülme aşamasına girdiğini belirtti. Erdoğan’ın cesur idari tarzı ile halkın iradesinin yönetime yansıması ve vesayet rejiminin sona ermesi için gereken girişimleri başlattığını ve bu konuda büyük mesafe alınmasını sağladığını savunan Kuzu, "Ülkemizin gerçek demokrasiye kavuşması için bu çalışmalar yapılırken, ekonomiden dış siyasete kadar bir çok alanda çok önemli aşamalar kaydedildi.Doğru ve akılcı politikalarla bütün dünyayı sarsan ekonomik kriz, ülkemizde rahat atlatıldı.Sağlık alanında, eğitim alanında çok önemli ilerlemeler kaydedildi.Ancak bunlarla yetinmiyoruz.Özellikle ilimiz açısından önemli beklentilerimiz var.Sayın başbakanımız döneminde ilimiz, elbette önemli aşamalar kaydetmiştir.Ancak bizim yılların ihmal edilmişliği sorunu bulunuyor.Uzun yıllar ihmal edilmiş ve adeta kaderine terk edilmiş olan ilimizin, bu eksikliğini giderebilmesi için özel olarak ele alınması gerekiyor." dedi.

"SİİRT‘E POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ"

STSO Başkanı Kuzu, Siirt‘in Başbakan‘dan ekonomik açıdan beklentilerini da sıraladı. Buna göre, "Siirt’e pozitif ayırımcılık istiyoruz. Siirt’e özgü bir teşvik yasası istiyoruz.Bu yasa çıkmazsa hiçbir yatırımcı gelip burada yatırım yapmaz.Bütün alt yapısı tamamlanan ve 81 adet parselin bulunduğu organize sanayi bölgemizde 2-3 tanesinin dışında hepsi boş.Buraya düzgün bir teşvik gelmesi gerekir.Teşvik gelmediği takdirde hiçbir yatırımcı gelmez.Enerji alanında yüzde 100 destek olmalı. SGK primleri alınmamalı, 10-15 yıla kadar vergi alınmamalı. Bunun dışında devletin bu bölgede özel sektörle birlikte yatırım yapması gerekir.Bölgede yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu bölge için devletin yatırımını gerekli görüyoruz.İşsizliğin azaltılması konusunda böyle girişimlerin önemli katkıları olacaktır, Siirt Eruh yolunun bir an önce bitirilmesi ve bu yolun Şırnak’a kadar uzatılmasını sağlayacak olan yolun ihalesinin yapılması, 1944 yılında Kurtalan ilçemize kadar getirilen ve günden beri hiçbir ilerleme kaydedilmeyen raylı sistemin ilimiz üzerinden Şırnak, Cizre ve sınıra kadar getirilmesini istiyoruz.Etüt çalışmaları tamamlanan ve Kurtalan Cizre hudut demiryolu olarak bilinen bu projenin de bir an önce hayata geçirilmesi,

Siirt havaalanına Batman ilindeki gibi modern bir terminal binasının yapılmasını istiyoruz. Sayın Başbakanımızın bu konuda verilmiş bir sözleri vardı.Bu sözün hayata geçirilmesini istiyoruz. Köye dönüşlerin daha cazip hale getirilmesi, tarım ve hayvancılığın da ilimize özgü bir şekilde teşvik edilmesini istiyoruz. Kısaca özetlediğimiz bu taleplerimizin ilimize özel ilgisi olduğunu bildiğimiz ve artık kendi deyimiyle ustalık döneminde olan Sayın Başkanımızın çözeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.