Minik F.D‘nin Katil Zanlısına Linç Girişiminde Ortalık Savaş Alanına Döndü

Gaziantep‘te 5 yaşındaki kız çocuğunu kaçırarak cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen katil zanlısını linç etmek isteyen kalabalık grup ortalığı savaş alanına çevirdi. Adliyeden çıkan bir cezaevi aracını yumruklayarak taşlayan öfkeli kalabalık cezaevinin dış bahçesine kadar girerek zanlının kendilerine verilmesini istedi.

Pazar günü kaçırılan ve 2 gün sonra cesedi evinin bir sokak altına bırakılan 5 yaşındaki F.D‘nin katil zanlısı ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Cinsel istismarda da bulunduğu ileri sürülen zanlı için adliye önüne toplanan yüzlerce kişi katil zanlısının kendilerine teslim edilmesini istedi. Polislere yalvaran kalabalık bu sırada adliyeden çıkan bir cezaevi aracını fark etti. Aracın içinde zanlının olduğunu ileri süren öfkeli kalabalık cezaevi aracını durdurmak istedi. Bu sırada hareket eden

cezaevi aracını taşlayan ve yumruklayan kalabalık gruptan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Aracı kovalayarak cezaevi dış bahçesine kadar giren kalabalık grup aracı taş yağmuruna tuttu. Bu sırada nöbet tutan bir asker kalabalığı durdurmak isterken arbede çıktı. Kalabalık grup katil zanlısını isteyerek kendilerini durdurmaya çalışan askerin üzerine yürüdü. Bu sırada olayı duyarak içerden gelen askerler olaya müdahale etti. Savaş alanına dönen cezaevi bahçesinde öfkeli kalabalık ve asker birbirine girdi.

Çıkan olaylarda bazı şahıslar fenalık geçirerek yere yığıldı. Olayları bastırmaya çalışan minik F.D‘nin babası Zekeriya Demir ise kalabalığa seslenerek herkesin sakinleşmesini istedi. Bunun üzerine kalabalık grup biraz sakinleşti. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri cezaevi çevresinde geniş güvenlik önemleri aldı.

Kaynak: İHA