Manisa‘da Dünya Müzeler Günü Etkinlikleri

Manisa‘da 18 Mayıs "Dünya Müzeler Günü" düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Manisa Müzesi‘nin Etnografya bölümü törenle açıldı.

Manisa‘da Dünya Müzeler Günü Etkinlikleri
Manisa Müzesi içerisinde düzenlenen programa Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa 6. sıra Milletvekili Adayı Sait Han Bakşi ve çok sayıda konuk katıldı. Törende konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse Manisa’nın müzecilik anlamında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu potansiyeli kullanamadıklarını ifade ederek; “İlimizin tarihi kültürel değerlerini ortaya koyabilecek çağdaş bir mekan arayışlarımızı sürdürüyoruz. Şimdiki mevcut binamızı da yenileyerek sınırlı da olsa yeni teşhir alanlarıyla Manisamızın hizmetine açıyoruz.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada; iktidarları döneminde Manisa’da 41 vakıf eserinin restorasyonunu gerçekleştirdiğini ifade etti. Tanrıverdi müze için geniş bir mekanın tahsis konusunda ise Vali Güvenç’in başlatacağı çalışmaların Ankara’da takipçisi olacaklarını ve yeni alanı Manisa’ya kazandıracaklarını belirtti. Ülkeye gelen turistlerin büyük bölümünün müze gezdiğine dikkat çeken Tanrıverdi; “Müzelerimizi bizim de mutlaka gezmemiz ve yaşadığımız topraklarda bizden önce yaşayan insanları tanımaya çalışmamız gerekir.” diye konuştu.

Törende son olarak konuşan Vali Celalettin Güvenç ise birçok müjde verdi. Akhisar’da yapımı tamamlanan müzenin 1 ay içerisinde açılacağını duyuran Güvenç, etnografya müzesi için yeni yer gösterdi. Eski Askeri Hastanesi’nin yıllardır boş olarak harabe şeklinde durduğunu söyleyen Vali Güvenç; “Bu tarihi yapı için Garnizon Komutanlığı ile görüşüp istediğimiz bildirdik. Binanı devri için milli Savunma Bakanlığı’ndan yazı elimize ulaştı. Bu binayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri yapılacak. Restorasyon çalışmalarının ardından buradaki etnografya bölümünü yeni binamıza taşıyıp hem tarihi binayı ilimize kazandıracağız hem de müzemizi çağdaş, geniş bir alana taşımış olacağız.” dedi.

Güvenç, Tarzan Meydanı’nda yer alan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Binası’na Vestel’in sponsorluğunda Dijital Kent Müzesi yapılacağını ve ilin tüm değerlerinin burada sergileneceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Müzeler Günü çerçevesinde düzenlenen Müze Afiş Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin folklor gösterisi ve Osmanlı Motifleri kıyafet defilesinin ardından müzenin açılış kurdelesı kesildi. Protokol üyeleri yenilenen müzenin içini gezerek eserleri inceledi.

Kaynak: İHA