“Kendisini Özgürlükçü Zannedenler Kafasını Kumdan Çıkarsın”

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Habibe Taş İlköğretim Okulu’nda başörtülü öğrencilere yapılan hakaretle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, sendika binasında yaptığı açıklamada, kendisini özgürlükçü, ilerici, çağdaş zannedenlerin, artık kafalarını kumdan çıkarması gerektiğini söyledi. Aydın, bir ilköğretim okulunda yaşanan olayla ilgili şunları kaydetti:

“16.05.2011 tarihinde saat 07.30-08.30 arasında Habibe Taş İlköğretim Okulu Bir grup 7. sınıf öğrencileri sınıfça pikniğe gitmek için okul dışında servis aracını beklerken, aynı okulun müdür yardımcısı bu öğrencilerin okul bahçesine girmelerini istemiş, bahçeye giren başı örtülü öğrencilere kızarak onları azarlamış ve başlarını açmalarını istemiştir. Bununla da yetinmeyip bu öğrencileri okul müdürünün yanına götürmüş, okul müdürü de öğrencilere kızarak azarlamıştır. Öğrenci velisi çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu söylemektedir. Bu bir zulümdür. Bu zulüm karşısında her insanın psikolojisi bozulur. Bu çağda, nüfusunun yüzde 99’u müslüman olan bir ülkede, geziye giderken üstelik okul dışında inançları gereği başını örten 14 yaşlarındaki çocuklara bile tahammül edemeyen çağdışı, kafatasçı insanları anlamak mümkün değildir. Bunların devletin eğitim kurumunda eğitimci, idareci olması daha da vahimdir. İnsanların inançlarıyla, dinleriyle, başörtüleriyle, onurlarıyla uğraşmayı marifet zannedenler artık kafalarını kumdan çıkarmalı, insanlara insan gibi davranmayı ve erdemli olmayı öğrenmeliler.”

Kaynak: İHA