Kapının Kilit Göbeğini Kırarak Hırsızlık Yaptılar

Adana‘da evden kimse yokken kapının kilit göbeğini kırarak içeri girip, 8 çeyrek altın, 1 lap top, 2 kol saati ve 1 cep telefonu çalan 2 kişi yakalandı.

Kapının Kilit Göbeğini Kırarak Hırsızlık Yaptılar
Edinilen bilgiye göre olay merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi‘nde meydana geldi. İddiaya göre, Kadir Ç. (28) ile Ertan T. (27) Yurt Mahallesi‘nde bulunan Kasım Ener Bulvarı üzerindeki bir eve kimsenin olmadığı zamanda gelerek kapı kilidini kırıp içeridi girdi. Şahıslar içerden 8 çeyrek altın, 2 kol saati, 1 lap top ve cep telefonunu çalarak kaçtı.

Olayda sonra evine hırsız girdiğini gark eden ev sahibi durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü‘ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri evin girişinde bulunan güvenlik kamerasından şahısları belirledi. Polis Seyhan Mahallesi‘nde bir eve yaptığı operasyonda şahısları yakaladı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar "Nitelikli hırsızlık suçundan" tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlılardan Kadir Ç.‘nin hırsızlık ve uyuşturucudan 2 suç kaydının, Ertan T.‘nin ise 13‘ü hırsızlık, 2 yağma ve 2 uyuşturucu ticareti olmak üzere 17 suç kaydı bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA