Çankaya Belediyesi‘nden Kamusal Alanda Sanat Gösterisi

Çankaya Belediyesi, Hollanda Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Vakfı‘yla birlikte düzenleyeceği kamusal sanat gösterisiyle, Ankara‘ya yeni bir renk katmaya hazırlanıyor.

Kızılay‘da gerçekleşecek gösteriyle, Ankara‘nın özellikle kamusal sanat alanında çağdaş sanatın merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor. 20 Mayıs ve 17 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek ve iki bölümden oluşacak gösteri kapsamında, 9 Türk ve 7 Hollandalı sanatçı 16 adet geçici yerleştirme çalışması yapacak.

Tüm çalışmaların kamusal alanda insan ilişkilerine odaklanacağı, kamusal ve özel mekan arasındaki sınırın sorunsallaştırması amacı taşıdığı gösteride yapılan çalışmalar, Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil Sokak da sergilenecek.

Çankaya Belediyesi Galeri Kara ise, gösteri sürecinde, danışma ve bilgilendirme merkezi olarak hizmet vermesinin yanı sıra Başkent, Bilkent, Hacettepe, ve Ortadoğu Teknik Üniversitelerinin ilgili bölümlerinde okuyan sanat ve tasarım öğrencilerinin, kamusal mekan fikir projelerini sergileyecek.

HOLLANDALI VE TÜRK SANATÇILAR BİRLİKTE ÇALIŞACAK

"Benim de Kalbim Var" başlığıyla gerçekleşecek, küratörlüğünü Hollandalı heykel ve video sanatçısı Jerome Symons, yardımcı küratörlüğünü ise sanatçı Umut Şumnu‘nun yaptığı gösteriye katılan Hollandalı sanatçılar Rob Sweere, Kostana Banovic, Liesbeth van Woerden, Jerome Symons, Marco Cops, Geert MulJeroen Eisinga. Türk sanatçılar ise, Ece Akay, Metehan Özcan, Batur Gökçeer, Emre Erkal, Erkan Özgen, Volkan Aslan, Suat Öğüt, Özlem Günyol, Mustafa Kunt ve Ferhat Özgür‘den oluşuyor.

Kaynak: İHA