"7. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençlik Festivali"

Adana‘da düzenlenen "7. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençlik Festivali" kapsamında çeşitli ülkelerden gelen engelliler gösteri sundu.

Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi‘nin işbirliğinde düzenlenen festivalde, Adana Yeşiloba Hipodromu‘nda Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Almanya ve KKTC‘den gelen engellilerin de katılımıyla bir program düzenlendi.

Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz ve diğer yetkililerle hipodrom bahçesine kurulan stantları gezdikten sonra yaptığı açılış konuşmasında, dünyada en önemli şeyin sevgi olduğunu söyledi. Hep beraber engelsiz bir Adana için çalıştıklarını belirten Atış, "Son yıllarda özel insanlarla ilgili yapılanları bundan 10 yıl önce tahmin etmemiz mümkün değildi. Artık engelli sahibi aileler, çocuklarını, okullara, parklara, merkezlere,

maçlara götürüyorlar. Çünkü artık onlarla övünüyoruz. Çünkü artık onların imkan verildiği taktirde, diğer insanlar gibi müthiş yetenekleri olduğu ortaya çıktı. Çocuklarımızı kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivale katılan engelli eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin öğrencileri, geçit töreni yaparak, hazırladıkları gösterileri sundu.

Etkinliğe AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ile çok sayıda engelli ve yakını katıldı.

Kaynak: İHA