Başkan Külcü: 2023 Hedefi Bugünkü Belediyenin Vizyonunu Oluşturuyor

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet‘in 100. yılı olan 2023’te görmek istedikleri Çorum fotoğrafının bugünkü belediyenin vizyonunu oluşturduğunu söyledi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet‘in 100. yılı olan 2023’te görmek istedikleri Çorum fotoğrafının bugünkü belediyenin vizyonunu oluşturduğunu söyledi.

    Çorum Belediyesi, 2010 yılı değerlendirme toplantısını yaptı. Anitta Otel‘de düzenlenen kahvaltı sonrası başlayan toplantıda konuşan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2011 projelerini açıkladı hedeflerinin 2023 vizyonu olduğunu belirtti. Toplantıya Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Belediye Başkan yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Alper Zahir, Nurettin Karakaya, Çorum AK Parti Milletvekili adayları Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Toplantıya Başkanlık yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2010 yılını değerlendirerek, 2011 yılı projelerini açıkladı. Külcü konuşmasında şunları dile getirdi: ‘‘Belediye yönetimindeki 2. yılımızı, yani 2010 yılı performansımızı değerlendirmek üzere sizlerle bir aradayız. Geçen yıl da ifade ettiğim gibi bugün bizim için hem bir hesap günü hem bir hasat günüdür. Çorum alt yapısıyla, imarıyla, doğası, çevresi, tarihsel dokusu ile sosyal ve ticari yaşamıyla sistematik bir biçimde gelişim trendine girmiştir. 10 yıl sonunda ve Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te görmek istediğimiz Çorum fotoğrafı bugün belediyemizin vizyonunu oluşturmaktadır. Ülke yönetimimizde sağlanan istikrar gerçekçi siyaseti de birlikte getirmiştir. Halkımıza sadece ve sadece gerçeği söyleme, gerektiğinde hesap verme kaçınılmaz hale gelmiştir. Sayın Başbakan‘ımızın temel prensibi olan ‘biz asla halkımızı aldatan olmayacağız ve siyasetin limanı ahlaktır‘ sözleri bizim için yol gösterici olmaktadır.‘‘

    Muzaffer Külcü kentsel dönüşüm projesine vurgu yaparak ‘‘Kentsel dönüşüm, tüm şehirlerin planlı bir şekilde gelişmesini sağlayan, modern şehircilik anlayışını egemen kılan, eski yerleşim sahalarını rehabilite ederek kentin ufkunu açan bir değişim sürecidir. Biz belediye olarak uzun yıllar modern belediyecilik hizmetlerinden mahrum kalmış semtlerimizi Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ayağa kaldırmak istiyoruz. Bu projeleri Çorum‘umuzu yeni ve çağdaş bir çehreye kavuşturmak için büyük bir imkân olarak görüyoruz.‘‘ diye konuştu.