Milletvekili Öztürk: Gülen‘in Siyasete Malzeme Yapılması Üzüntü Verici

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, dünya barışına, insanlığa büyük katkı sunan, Türkçeyi dünyanın dört bir yanına yayan Fethullah Gülen‘in siyasete malzeme yapılmasına çok üzüldüğünü söyledi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, dünya barışına, insanlığa büyük katkı sunan, Türkçeyi dünyanın dört bir yanına yayan Fethullah Gülen‘in siyasete malzeme yapılmasına çok üzüldüğünü söyledi.

Öztürk, Eskişehir‘de Özgürlük ve Demokrasi Platformu tarafından organize edilen ‘Dış Politikada Sivil Toplumdan Beklentiler‘ konulu konferansta yaptığı konuşmada, Fethullah Gülen‘in yaptığı hizmetlerin dünya barışına ve insanlığa büyük katkı sunduğunu kaydetti. Öztürk, Gülen, bazı kesimlerce siyasete malzeme yapılmasına ise tepki gösterdi.

"En çok sevindiğimiz ve üzüldüğümüz iki hadiseyi siz anlatın derseniz, ki herkese bunu sorarlar. Hayatımda unutamayacağım iki tane önemli olay var." diyen Öztürk, şöyle devam etti:

"Bir tanesi, çok kısa süre öncesinde ABD‘nin Teksas Senatosu‘nda şahit olduğum bir olay. Dünya barışına verdiği önem ve katkıdan dolayı bir onur ödülü açıklanıyor. Ve biz orada birkaç milletvekili bu olaya şahit oluyoruz. Belki hayatında hakikaten kimsenin yaşayamayacağı, son derece ülkemiz açısından onurlu olan bu ödüle şahitlik etmenin gururunu duydum. Verilen ödül Fethullah Gülen‘e idi. Sebebi ise onun dünya barışına yaptığı katkı. Hakikaten o ödülü hak ettiğini düşünüyorum. Ve dünyanın en büyük ülkeleri ve senatosu tarafından verilen bir ödüldür."

En çok üzüldüğü şeyin ise Gülen‘in Türkiye‘de siyasete malzeme yapılması olduğunu vurgulayan Öztürk, "En çok üzüldüğüm şey ise dünyanın dört bir yanında hizmet eden, hizmet etmek için gayret eden, Türkçe‘yi dünyanın dört bir yanına yayan, öğreten, okullar açan, aynı zamanda hakikaten dünya barışına ve insanlığa katkı yapan bu insanın siyasete malzeme yapılması beni gerçekten çok üzüyor. Bu iki şey belki şu an içinde bulunduğumuz durumu çok iyi açıklayan anlamlı şeylerdir." diye konuştu.