Eurovision 2011 final birincisi Azerbeycan (Eurovision Turkiye)

Eurovision 2011 final birincisi Azerbaycan oldu.Azerbeycan Eurovision 2011 final yarışmasında ipi gögüsledi. İşte Eurovision 2011 finali ve gelişmeler

Eurovision 2011 final birincisi Azerbeycan (Eurovision Turkiye)
Eurovision 2011 final birincisi Azerbaycan oldu.Azerbeycan Eurovision 2011 final yarışmasında ipi gögüsledi. İşte Eurovision 2011 finali ve gelişmeler

Eurovision 2011 finalinde kardeş ülke Azerbaycan 221 puanla birinci oldu. Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda birinci olan Ell-Niki ikilisi, zafer sonrası birincilik kupasını aldıktan sonra, “Şu anda dünyanın en mutlu insanlarıyız” dedi.

Türkiye’yi temsil eden Yüksek Sadakat’ın yarı finalde elendiği finalde ancak Azerbaycan’a Türkiye’den de 12 tam puan verildi. Nigar Jamal ve Eldar Gasimov, sonucun belli olmasının ardından şarkıları ‘Running Scared’i yeniden söylemek için sahneye çıkarken, Jamal’in elinde Türk bayrağı vardı. Yarışmada İtalya ikinci, İsveç ise üçüncü oldu.

Bu arada Azeri şarkıcı Nigar'ın sahneye Türkiye bayrağıyla gelmesi dikkat çekti.

AZERBEYCAN EUROVISION 2011ŞARKISI İÇİN TIKLAYINIZ (VİDEO)

AZERBEYCAN EUROVISION 2011 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

221 puan aldılar

Ardından Azerbaycan'ı 'Running Scared' adlı İngilizce parçayla temsil eden Eldar ve Nigar'ın önlenemez yükselişi başladı. Türkiye'nin de tam puan verdiği Azerbaycan, arka arkaya 10 ve 12'leri toplayarak 221 puanla birinci oldu. Sonlara doğru atağa geçen İtalya 189 puanla ikinciliğe yerleşirken İsveç 185 puanla üçüncü oldu. Eldan ve Nigar yarışma bitip de sonuç resmileşince ekipleriyle birlikte sahneye koştu. Elindeki 'kocaman' Türk bayrağını sahnede de sallamaya devam eden Nikki, yarışmadan elendiğimiz için üzülenleri fazlasıyla teselli etti!

Kutlamalara katılan yüzlerce Azeri, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğin lehine ve Ermeni işgalinde bulunan Yukarı Karabağ topraklarının işgalden kurtulması yönünde slogan attıkları görüldü.

Bazı Azeri vatandaşlar ise uzun bir süreden sonra ilk defa sevinç yaşadıklarını ifade ederek, yarışmada Türkiye'nin kendilerine verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kutlamalara , başkent Bakü'de yaşayan Türk öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Önal: Şarkı şarkı değildi

“Gençler babalarının döneminin şarkılarını özlemişler. Baştan sona radyo günlerine odaklanan zamanları hatırlattı. Yarışmanın galibi Amerikalılar bence. Neredeyse bütün şarkılar İngilizce’ydi. Bizim şarkımız şarkı değildi, bir özelliği yoktu. Cem Karaca’nın kemiklerini sızlattılar. İstanbula’a ait hiçbir değer yoktu. Nasıl kazanacaktık, arkada danseden çıplak kadınla mı? Yüksek Sadakat notalara iyi basıyor ama şarkı şarkı değildi.”

Son 10 yılın en kötü sonucu

56. Eurovision yarışmasında dün gece aldığımız sonuç son yılların en kötü sonucuydu. Türkiye’nin Eurovision’a yarışmaya dahil olması ilk kez 1975 yılında gerçekleşti. Semiha Yankı’nın “Seninle Bir Dakika”sı ile başlayan serüvende Türkiye, Sertab Erener’in “Everyway That I Can” şarkısı ile Eurovision birinciliğini kazanınca ülkede Eurovision heyecanı ve merakı da canlandı. Athena, Kenan Doğulu, maNga ve Mor ve ötesi ile başarılı sonuçlar alındı. Ancak dünkü sonuç finale bile kalınamayınca 10 yılın en kötü sonucu oldu.

10 yılda ne yaptık

• 2010 - maNga - We Could Be The Same / 2. oldu • 2009 - Hadise Düm Tek Tek / 4. oldu • 2008 - Mor ve ötesi - Deli / 7. oldu • 2007 - Kenan Doğulu - Shake It Up Şekerim / 4. oldu • 2006 - Sibel Tüzün - Süperstar / 8. oldu • 2005 - Gülseren - Rimi Rimi Ley / 13. oldu • 2004 - Athena - For Real / 4. oldu • 2003 - Sertab Erener - Everyway That I Can / 1. oldu • 2002 - Grup Safir - Leylaklar Soldu Kalbinde 16. oldu • 2001, Sedat Yüce Sevgiliye Son / 11. oldu