Yörükler, 14 Mayıs‘ı Kaval Çalarak Ve ‘Zeybeğim‘ Şiirini Okuyarak Kutladı

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD), Demokrat Parti (DP)‘nin iktidara gelişinin 61‘nci yıl dönümünü kaval çalarak ve Necip Fazıl Kısakürek‘in merhum Başvekil Adnan Menderes için yazıdığı Zeybeğim şiirini kutlayarak kutladı.

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD), Demokrat Parti (DP)‘nin iktidara gelişinin 61‘nci yıl dönümünü kaval çalarak ve Necip Fazıl Kısakürek‘in merhum Başvekil Adnan Menderes için yazıdığı Zeybeğim şiirini kutlayarak kutladı. Antalya‘nın İbradi ilçesi Ormana beldesi Eynif Ovası‘ndan toplanan TOYÖKÜD üyeleri düzenledikleri etkinlikle 14 Mayıs Demokrasi Günü‘nde Adnan Menderes‘i andı.

    Törende konuşan TOYÖKÜD Başkanı avukat Mücahit Gündoğdu, 14 Mayıs 1950 tarihinin Türk demokrasisi için tarihi öneme sahip olduğunu söyledi. Türkiye‘de çok partili sisteme 61 yıl önce 14 Mayıs‘ta geçildiğini belirten Gündoğdu, Adnan Menderes‘le başlayan demokrasi mücadelesinde demokrasiyi istemeyen güçlerin 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan askeri ve post modern darbeleriyle halkın üzerinde tahakküm kurduklarını kaydetti. 27 Mayıs 1960 askeri darbesiyle Beşvekil Adnan Menderes ve bakanları Hasan Polatkan ile Fatin Rüşdü Zorlu‘nun asılmasının Türk demokrasi tarihi için silinmeyen kara leke olduğunun altını çizen Gündoğdu, postal zoruyla demokrasiyi rafa kaldıranları Anadolu insanın tarihin hiç döneminde affetmeyeceğini kaydetti. Gündoğdu, "Askeri darbeleri yapanları ve Menderes‘i asanları lanetliyoruz. Bir daha askeri darbelerin olmaması için 12 Haziran seçimleri sonrası sivil bir anayasa yapılmasını istiyoruz. 14 Mayıs tarihi Anadolu insanının yüzünün güldüğü gündür." dedi.