Bakan Dinçer‘in Karaman Ziyareti

734. Türk Dil Bayramı etkinliklerine katılmak üzere memleketi Karaman‘a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Karaman Belediyesi‘nin Hamidiye Mahallesi‘nde yaptıracağı 500 araçlık yeraltı otoparkı ile yeşil park alanının temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine Bakan Dinçer‘in yanı sıra, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Karaman için önemsediğimiz, önemli projeler yavaş yavaş bir bir gerçekleştirilmeye başlandı. Karaman Valimiz ve Belediye Başkanımızın gayretleriyle projeleri daha hızlı bir şekilde ortaya koyma fırsatı çıkıyor. Bizler sadece gönülden destek oluyoruz. Biz sadece onların arkasında güç kuvvet vermeye çalışıyoruz. Bunun içerisindeki emek bize ait değil. Bunun farkındayız. Buradaki çalışmaların her birisinin ayrı ayrı değeri ve önemi var. Ama

şunu söylemek lazım. Karaman‘ımız sessiz sedasız çok fazla işi abartmadan, pazarlamasını yapmadan Türkiye içerisinde ciddi bir ekonomik potansiyele sahip bir şehrimizdir. Karaman, Türkiye ekonomisi içerisinde biliyorsunuz bazen 15 bazen 16 bazen de 17. sırada bulunarak her halükarda Türkiye‘nin en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Ekonomik potansiyelinin çok güçlü olması Karaman‘ın aynı zamanda ulusal ve uluslar arası alanda çok güçlü bir rol oynadığını göstermiyor. Çünkü çok güçlü alt yapınız yoksa

uluslararası alanda sahip olduğunuz misyonunuzu iyi tanımlayamazsanız o zaman buraya getirdiğiniz konukları misafir edeceğiniz otelleriniz yoksa çok iyi restoranlarınız bulunmuyorsa, işte otoparklarınız tamamlanmamışsa o zaman kendinizi ulusal ve uluslararası alanda gösterme şansını da bulamazsınız. Bu açıdan bu tür projelerin, parkların, otoparkların, yolların şehirle ilgili yeşil alanların genişletilmesinin gerçekten önemi büyüktür" dedi.

Bakan Dinçer‘in konuşmasının ardından 500 araç kapasitesine sahip otoparkın temeli Bakan Dinçer ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu tarafından törenle atıldı.

Bakan Dinçer, daha sonra üstü kapatılan Semerciler Sokağı‘nda esnafı ziyaret ederek sohbet etti.

Kaynak: İHA