"Yeni Kanun Kobi’Lerin Uluslararası Piyasada Önünü Açacak"

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, yeni Türk Ticaret Kanunu‘nun, KOBİ’lerin uluslararası piyasada önünü açacağını söyledi.

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, yeni Türk Ticaret Kanunu‘nun, KOBİ’lerin uluslararası piyasada önünü açacağını söyledi.

ING Bank‘ın, Sapanca ilçesindeki Güral Otel‘de düzenlediği ‘Biz Bize Sohbetler‘ toplantısında konuşan ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, KOBİ‘leri ticaret ve bankacılık alanında ihtiyaç duyabilecekleri her konuda bilinçlendirmek istediklerini belirtti.

Soykan, 2013 yılında yürürlüğe girecek olan ve ticari yaşamın geleceğine damga vuracak değişimler getiren yeni Türk Ticaret Kanunu‘nu gündeme aldıklarını ifade ederek, “Çağdaş ve reformcu bir yaklaşımla hazırlanan bu yasa, KOBİ‘lerin iş yapma şeklini baştan sona değiştirecek. Bu değişimi iyi yönetmek KOBİ‘lerin uluslararası piyasalarda önünü açacak. Biz de KPMG ile birlikte toplantılarımıza katılan her KOBİ‘yi yeni kanuna hazırlıyoruz.‘‘ dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu‘nu anlatmaya devam edeceklerini dile getiren Soykan, uzun vadeli hedeflerinde KOBİ‘lerle birlikte olmaya ve KOBİ‘lere daha geniş bir vizyonda stratejik ortaklık sunmayı sürdüreceklerini kaydetti. Etkin ve dinamik bölge teşkilatlanması sayesinde, sektörel farklılık gösteren müşteri ihtiyaçlarına esnek çözümler sunabildiklerini belirten Soykan, 2011 yılında da ülke ekonomisinde kilit rol oynayan KOBİ‘lerin yanında olacaklarının altını çizdi.

Mart ayı itibarı ile KOBİ ve ticari bankacılıkta toplam kredi büyüklüğünü 7,4 milyar liraya ulaştırdıklarını anlatan Soykan, şöyle konuştu: ‘‘ING Grubu‘ndan fon alımı ile ihracatçıya 1 milyar dolar döviz kredisi verdik. 2011 yıl sonunda KOBİ ve Ticari Bankacılık kredi büyüklüğümüzü yaklaşık 8 milyar liraya çıkarmayı, 2013 sonunda ise 11 milyar liraya ulaşmayı öngörüyoruz. Önümüzdeki 5 yılda KOBİ ve ticari bankacılık alanında müşterilerin çalıştığı ilk 3 banka arasında olmayı hedefliyoruz.‘‘

‘Aslan KOBİ‘ ile KOBİ müşterilerini yepyeni bir bankacılık yaklaşımıyla tanıştırdıklarını ifade eden Soykan, ‘‘Kriz zamanında 5 bin KOBİ ve ticari müşterimize ‘Çözüm Arama Ekipleri’ ile ulaştık. Onların, kriz dönemindeki ihtiyaç ve beklentilerini doğru analiz ettik ve gerektiğinde kredilerini tekrar yapılandırdık‘‘ dedi.

"FENERBAHÇE İÇİN EVLAT ACISI GİBİ BİR ŞEY"

Toplantının sohbet bölümünde konuşan eski futbol hakemi ve spor yorumcusu Ahmet Çakar da futbolda Fenerbahçe‘nin son 5 yılda iki defa son maçta şampiyonluğu kaybetmesinin evlat acısı gibi bir şey olduğunu ifade etti.

Çakar, futbolda temelde iki kural bulunduğunu vurgulayarak, ‘‘İddia oynasanız, aranızda Fener düşmanı, Trabzon aşığı da olsa, iddia ediyorum, yüzde 95 insan ‘Fenerbahçe şampiyon olur‘ diye iddia oynar. Mutabık mıyız? Çünkü rasyonel bir durum var. Futbolda bu durum var. Niye? Bir puan öndesin. Aslında berabersin ama averajla bir puan öndesin ama içinden tuhaf bir ses Trabzon‘un şampiyon olacağını söylüyor. Niye? Hiçbir gerçekliği, rasyonelliği yok.‘‘ ifadelerini kullandı.

Kocaelisporlu Gökhan Bozdağ‘ın, hafta sonu yapılan Sakaryaspor maçında skorun Kocaeli‘nin plaka kodu 41‘i çağrıştırması nedeniyle kendi kalesine gol atmasına da değinen Çakar, şöyle dedi:

‘‘Sakarya Kocaeli arası bir 41 muhabbeti var, 41 kere maşallah, bunu anlayamadım ben. Takımlardan birinin, yani Sakarya‘nın Kocaeli‘yi 4-1 yenmesi, 41 kere maşallah, 41 Kocaeli plakası filan. Bunun Kocaeli taraftarı tarafından çok rahatsızlık verici şekilde algılanmasını anlayamadım. Ama kendinizi onların yerine koyarak düşünün. Bir oyuncu kendi kalesine gol atmak gibi sportmenlik dışı tabiriyle söylenecek, dünyada böyle bir skandal görmedim. Kendi kalesine gol atmak gibi. Baskıyı düşünün. Birinci lige yeni çıkmışım yaşım da 26 filan. Belki 25 sene önceden bahsediyorum. Sakarya, Kocaeli maçını yöneteceğim, yağmurlu bir hava, kış. Saat 13.00‘te maç, maçın başlamasına 6-7 dakika var. Klasik, oyuncular tünelin içine geldi. Yardımcı hakemler çocukların kramponlarına bakacaklar ve sahaya çıkacağız. Binlerce maç yönettim, hayatta ilk defa böyle bir şey gördüm. Daha tünelde oyuncular birbirleriyle sövmeye, itişmeye ve kakışmaya başladılar. Bu ne demektir? Kocaelispor ile Sakaryaspor arasında demek ki ezelden gelen, müthiş bir husumet ve rekabet var. Bu hafta bu olayı yaşadık.‘‘