Canlı yayında kaset kapışması

MHP'yi zor durumda bırakan kaset skandalları seçim tartışmalarına da damgasını vurdu. Balçiçek İlter, Habertürk ekranlarında konuyu tartışmaya açtı.

Canlı yayında kaset kapışması
MHP'nin milletvekili adaylarından Ümit Özdağ, Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Cumhuriyet yazarı Şükran Soner ve Oktay Ekşi'nin katıldığı programda kaset siyasetinin ahlaki ve sosyal yanları mercek altına alındı. Şükran Soner, Başbakan Erdoğan'ın kaset söylemini eleştirerek başlattığı tartışmada Salih Tuna ile polemiğe girdi. Erdoğan'ın meydanlarda yaptığı siyasetin 'çirkin' olduğunu ve toplumu muhazakar değerler üzerinden manüple ettiğini söyleyen Soner, Salih Tuna'nın tepkisini çekti. Tuna'nın sert itirazıyla gerilen tartışma Balçiçek İlter'in müdahalesiyle kapandı.

Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş’te iki zıt görüşlü yazar Salih Tuna ve Şükran Soner birbirine girdi.

Ardı ardına yayınlanan ve MHP’yi sıkıntıya soka gizli kamera görüntüleri, Habertürk ekranlarında ele alındı. Kaset üzerinden yapılan siyasetin etik olup olmadığı tartışılırken Cumhuriyet yazarı Şükran Soner ile Yeni Şafak yazarı Salih Tun arasında ikili polemik yaşandı.
Cumhuriyet yazarı Şükran Soner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde kaset üzerinden siyaset yaptığını ifade ederek, bu söylemleri çirkin bulduğunu söyleyince, Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Şükran Soner’e sert çıktı.
Toplumun muhafazakar değerler üzerinden manipüle edildiğini savunan Soner “Başbakan insanların değerleri, özel yaşamları üzerinden çok çirkin siyaset yapıyor.” dedi.
Soner’in bu sözlerine tepki gösteren Salih Tuna “ Zinayı işleyenin eşi kalkıp mahkemeye başvursa, şikayet etse ‘Bu gayrimeşru bir ilişki olduğunu söylese’ bu artık özel yaşamdan çıkar.” dedi.

Bu sözler üzerine oramın gerileceğini anlayan Balçiçek İlter, Oktay Ekşi’ye söz vererek tartışmayı sona erdirdi.

BEYAZ GAZETE