Bakanlık: Hayati Yazıcı’Nın Böyle Bir Maili Ve Yeğeni Yoktur

Devlet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hayati Yazıcı’nın yeğenini üniversiteye yerleştirme yönündeki dedikodulara açıklık getirildi.

Bakanlık: Hayati Yazıcı’Nın Böyle Bir Maili Ve Yeğeni Yoktur
Devlet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hayati Yazıcı’nın yeğenini üniversiteye yerleştirme yönündeki dedikodulara açıklık getirildi. Hayati Yazıcı adına açılan maille demir.ali.tr@gmail.com adresine gönderilen mailin Bakan Yazıcı ile alakası olmadığı belirtilerek, konuyla alakalı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldığı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun üniversite yerleştirmeleriyle ilgili sözleri ve siyasi kulislerde ortaya çıkan Yazıcı‘nın ismi zikredilerek konuşulan iddialar çerçevesinde açıklama yapıldı. 26 Ekim 2010‘da hayatiyaziciankara@hotmail.com adlı e-posta adresinden demir.ali.tr@gmail.com adlı e-posta adresine, Yazıcı‘nın, ad ve soyadı da kullanılarak ‘‘bir kişinin üniversiteye yerleştirilmesiyle‘‘ ilgili bir talep içeren elektronik postanın gönderildiği bilgisine ulaşıldığı iddia edildi.

Bakan Yazıcı‘ya ait veya Yazıcı tarafından kullanılan bu isimli bir e-posta adresi bulunmadığını dile getirilen açıklamada, “Sayın Yazıcı‘nın isim ve soy isminin kullanıldığı bu e-posta adresinin ve gönderilen e-mail‘in kötü niyetle ve Sayın Bakanı kamuoyu önünde zor duruma düşürmek, karalamak ve belirli siyasi emellere alet etmek maksadıyla kurgulandığı/hazırlandığı ve yukarıda belirtilen adrese gönderildiği açıktır.” denildi.

Yapılanların kurgulanmış, üzerinde çalışılmış bir ‘proje‘ olduğu belirtilerek, Yazıcı‘nın böyle bir e-mail gönderdiği, yeğeni için yerleştirme istediği yönündeki haber, yorum ve kulislerin külliyen gerçek dışı olduğu dile getirildi. Bakanlık açıklamasında, “Sayın Bakan böyle bir talepte bulunmamıştır; herhangi bir yolla da olsa, böyle bir talepte bulunmayı dahi aklının ucundan geçirmeyecek kadar devlet işleyişini bilen bir kişidir. Sayın Bakan‘ın yeğeni de bulunmamaktadır. Yazıcı‘nın, bu yönde bir bilginin kendisine ulaşmasının hemen ardından 10 Mayıs‘ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulundu.” bilgisi verildi.

Yazıcı‘nın, konunun takipçisi olacağının altı çizilerek, siyasi amaçlarla kullanıldığı açık olan bu sahtekarlığı açığa çıkarmak için hukuksal bütün yolların kullanılacağına işaret edildi.