İlahiyatçı Kaya’Dan İmamlara Mesleki Eğitim Semineri

Adana Kozan İlçe Müftülüğü tarafından ilçe merkezinde ve köylerdeki din görevlilerine yönelik meslek içi eğitim semineri verildi.

Adana Kozan İlçe Müftülüğü tarafından ilçe merkezinde ve köylerdeki din görevlilerine yönelik meslek içi eğitim semineri verildi.

    Müftülük toplantı salonunda düzenlenen seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, ‘doğru namaz nasıl kılınır‘, ‘namazda nelere dikkat edilir‘, ‘ezan nasıl okunur‘, ‘dua nasıl okunur‘ ve ‘ses tonu nasıl olmalıdır‘ gibi konular üzerinde bilgi paylaşımında bulundu. Kaya, “30 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık iki gündür Kozan ve köylerinde din görevlilerimize meslek içi eğitim semineri verdik. Bizler mesleğimizi icra ederken doğru bilgi ve güzel bir sunum amaçlarız. Bu sunum minarelerde ezan ile camilerde ise namaz ile devam eder. İşte burada amacımız güzel ve doğru bir ses tonu kullanarak cemaatimize ve Müslümanlara namazı ve dini sevdirmektir. Namaz kılarken veya Kur‘an okurken rastgele bağırıp çağırmak doğru değildir. Dinimizde insanlara yaklaşım çok önemlidir. Peygamber Efendimiz bile bizlere dinimizi hoş bir şekilde insanlara yaymayı emretmiştir.” dedi.

İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan ise “Bizlere meslek içi eğitim semineri vermeye gelen sayın hocamız Davut Kaya‘ya teşekkür ediyorum. Umarım seminerimiz hocalarımıza ve arkadaşlarımıza hayırlara vesile olacaktır.” diye konuştu.

Programa Diyanet Sen Kozan İlçe Temsilcisi Yusuf Kaplan, Türk Diyanet Vakıf Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Karaköse, Kozan merkez ve köylerde bulunan cami imamları, müezzinler ve Kur‘an kursu öğreticileri olmak üzere toplam 225 kişinin katıldığı öğrenildi.