Gümüşhane Bayburt Bölge Barosunun Yeni Başkanı İsmail Taştan Oldu

Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Başkanı iken istifa ederek AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan Ali Haydar Dereli‘nin ardından baroda seçim yapıldı. İki adayın yarıştığı seçim sonucunda Avukat İsmail Taştan baro başkanı oldu.

Seçim öncesinde baro üyesi avukatlara birer konuşma yapan adaylardan İsmail Taştan, avukatlığın birçok mesleği içerisinde barındıran bir iş kolu olduğunu belirterek, "Mesleğimizi yaparken karşılaştığımız her türlü sorunda en önde yer alacağız. Mesleğe yeni başlayan genç arkadaşlarımızın ekonomik sorunlarına yardımcı olacağız. Bayburt‘ta, avukatlara mahsus bir lokal açılmasını sağlamak ve baromuzu gereken her yerde layıkıyla temsil etmek önceliğimiz olacaktır" dedi.

Başkan adayı Yakup Eraslan da, seçimlerin demokrat sistemin bayram günü olduğuna vurgu yaparak, baronun bir meslek kuruluşu olduğunu ve önceliğin meslek siyaseti olması gerektiğini söyledi. Herkesin bir siyasi görüşü olduğunu anlatan Eraslan, şöyle konuştu: "Ancak, bu siyasi görüşlerin temsil yeri baro değildir. Hiçbir siyasi partinin ve siyasi fikrin arka bahçesi olamayacağız. Odaklanmamız gereken husus mesleğimizdir, meslektaşlarımızdır."

Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi. Saat 17.00 de sona eren oy kullanma işleminin ardından sayım yapıldı. Kayıtlı 38 üyeden 37‘sinin oy kullandığı seçim sonucunda 19 oy alan İsmail Taştan başkan seçildi. Yakup Eraslan da 18 oy aldı.

Kaynak: İHA