Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu‘nun Konya Gezisi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya‘nın Kulu ilçesine bağlı Kozanlı beldesinde hayırseverler tarafından Kozanlı Cumhuriyet İlköğretim Okulu‘na yaptırılan ek derslik binasını hizmete açtı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu‘nun Konya Gezisi
Düzenlenen açılış törenine Bakan Davutoğlu‘nun yanı sıra Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Kerim Özkul, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Halk Oyunu ekibinin Konya yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından kürsüye gelen Bakan Davutoğlu, eğitime yapılan yatırımın en önemli ve değerli yatırım olduğunu belirterek, "Yarınımızın büyükleri olan çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için eğitim ve eğitime verilen değer çok

önemli. Biz AK Parti olarak 80 yılda yapılan derslik sayısına yaklaşık dersliği 8 yılda ülkemize kazandırdık. Türkiye tarihinde ilk defa eğitime ayrılan bütçe savunmaya ayrılan bütçenin üzerinde yer aldı. Bizlerin yanı sıra bugün bu okulu kazandıran Korkmaz ailesi gibi hayırseverlerimiz sayesinde derslik sayımız giderek artıyor Ayrıca bugün Bakan oluşumun 2. yıl dönümü. 2 sene önce tam bugün bakan olmuştum. Bu mutlu günümü sizlerle kutlamak beni daha fazla mutlu etti" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle ek derslik binası hizmete açıldı.

Kaynak: İHA