Tbmm 23. Yasama Döneminin Sona Ermesi

Meclis‘in tatile girmesinin ardından vekilleri pazartesi Yüksek Seçim Kurulu‘na sunulacak olan liste heyecanı sardı. AK Partili vekiller aday gösterilmemeleri durumunda herhangi bir kırgınlık olmayacağını mesajını verdi.

Milletvekilleri TBMM‘de gazetecilerin sorularını yanıtladı. TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, 12 Haziran‘da yapılacak olan milletvekili genel seçiminin, tüm partilere ve ülke demokrasisine hayırlı olmasını diledi. ‘‘Doğrusu mevcut istikrarın devam etmesini arzu ediyorum‘‘ diyen Pakdil, başarılı bir hafta olduğunu söyledi. Pakdil, "Bu toleransın, uzlaşmanın, hoşgörünün darısı 24. döneme. Gelecek dönemde de tüm milletvekillerine başarılar diliyorum‘‘ dedi.

Bir gazetecinin ‘‘Rahmetli Yazıcıoğlu sizin akrabanızdı. Rapor görüşülürken biraz zorlandığınızı hissettik‘‘ sözlerine üzerine Pakdil, ‘‘Evet doğru. Muhsin Başkan benim eniştemdi. Daha önceki oturumlarda da aynı hissiyata kapıldım. Türk siyasi hayatı ve Türk milleti için çok değerli bir insandı. Tabii ki Allah‘ın verdiği ömre bizim diyeceğimiz bir şey yok ama milletimiz açısından kayıp oldu. Oturum sırasında çok duygulu anlar yaşadığım zamanlar oldu ama kendime hakim olmaya çalıştım. Doğrusu acısını her

geçen gün artarak hissediyorum‘‘ diye konuştu.

AK Parti Artvin milletvekili Ertekin Çolak ise, aday gösterilmemesi durumunda TBMM‘de düzenlenecek 23 Nisan törenine katılıp katılmayacağına ilişkin soru üzerine katılacağını aday gösterilmemesi durumunda bir küskünlük bir kırgınlık olmayacağını ifade etti. Çolak, "Parti içinde bir kırılma bekleniyorsa bunu hiç kimse boşuna beklemesin. Sayın Başbakanımız geçtiğimiz hafta gerek grup Toplantısında gerekse kapalı o çok iyi çalışmalara yapılırdı çok iyi motivasyon oldu. Kim aday gösterilirse hepimiz o aday

için çalışır bir sıkıntı olmaz" diye konuştu.

TBMM önünde yapılan ve başörtülü milletvekili isteyen grubun eyleminin anımsatılması üzerine Çolak, "Bütün dünyadaki parlamentoları geziyoruz. Hem gelişmiş ülkelerde hem geri kalan ülkelerde başörtülü bayan milletvekili var. Türkiye bunu başarmak zorunda. Bizim gönlümüzden geçen bu" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise aday gösterilmezse tavrının ne olacağını sorulması üzerine, "Bu noktada AK Parti grubunda arkadaşlarımızın genelinde hiçbir sıkıntı yok. İki dönemde Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli görev yaptı. Ben Başbakanımız ve kurmaylarının en iyi şekilde yeni bir dönem hazırlığı içinde olduğunu biliyorum" dedi.

Aday gösterilmemesi durumunda 23 Nisan özel oturumuna katılıp katılmayacağına ilişkin soru üzerine Erdem, "Gelirim. Aday olan arkadaşlarımızın arkasında da çalışırım" yanıtını verdi.

Erdem, TBMM önündeki başörtüsü eylemine ilişkin soru üzerine ise, "Bu konuda toplumun TBMM‘den beklentileri ortada. Eylemler olacaktır. Hak talepleri her zaman olacaktır. Kanunlar anayasanın müsaade ettiği şeyler zaman içerisinde gerçekleşir. Ben saygı duyarım" diye konuştu.

İzmir AK Parti Milletvekili İbrahim Hasgür de, milletvekili adayı gösterilmemesi durumunda 23 Nisan özel oturumuna katılıp katılmayacağına ilişkin soru üzerine, diğer arkadaşlarıyla birlikte kendi milletvekilliğinin de 13 Haziran‘a kadar devam ettiğini söyledi. Hasgür, programı olmazsa 23 Nisan özel oturumuna katılacağını söyledi.

TBMM önünde başörtüsü eylemini anımsatılması üzerine Hasgür, "Henüz listeler açıklanmadı. Belki gösteren çıkar" dedi.

Kaynak: İHA