Çinliler Kocaeli‘ne Yatırım Yapmak İstiyor

Kocaeli Sanayi Odasını ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Chang Qingyang, Ticari Konsolos Li Jiang Türkiye’de ve özellikle Kocaeli’nde yatırım yapmak istediklerini açıkladılar.

Çinliler Kocaeli‘ne Yatırım Yapmak İstiyor
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tarafından karşılanan Çin’in İstanbul Başkonsolosu Qingyang Başkanlığı’ndaki heyete Kocaeli Sanayisi hakkında sunum yapıldı. Kocaeli’ni ve sanayisini rakamlarla tanıtan KSO Başkanı Zeytinoğlu, Kocaeli’’nin Türkiye’nin en önemli sanayi bölgesi olduğunu vurgulayarak “İlimizde 156 ülkenin yatırımları bulunmaktadır.Sadece Çin’in yatırımı yoktur “dedi. Çin’in İstanbul Başkonsolosu Chang Qingyang ise konuşmasında Kocaeli’nin ticari hacminin çok güçlü olduğunu ve coğrafi durumu itibarıyla da çok avantajlı bir konumda bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Çin arasında 2000 yılında ticaret hacminin 1 milyar 350 milyon dolar olduğunu, 2010 yılında ise bu rakamın 15 milyar dolara yükseldiğini belirten Çin’in İstanbul Başkonsolosu Qingyang , “Bizler Çin tarafı olarak Türkiye ile ticaret hacmımızın gelişmesi için yoğun çalışıyoruz. Türkiye’de çeşitli alanlarda yatırım yapmak istiyoruz. Bizim için en uygun yerlerden biride Kocaeli’dir. Bu konuda hangi sanayi kollarında işbirliği yapabilirizi araştırıyoruz” dedi.

Çin İstanbul Başkonsolosu Qingyang , Çin‘deki büyük firmaların Türkiye de fahri temsilciliğini de üstlendiğini vurgulayarak , Kocaeli Sanayi Odası ile ilişkilerini kuvvetlendirme ve KSO üyeleri için Vize sorununu aşılması konusunda yardımcı olacağını açıkladı.

Kaynak: İHA