Balıkesir Zağnos Dershanesi‘nin Ygs Başarısı

Balıkesir Zağnos Dershanesi‘nin 3 öğrencisi, Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)‘nda 6 puan türünün 5‘inde Balıkesir birincisi olurken, YGS-4 dalında ise Türkiye 55.‘si çıkardı. Dershanenin 5 öğrencisi Türkiye‘deki ilk yüz öğrenci arasına girmeyi başardı.

Balıkesir Zağnos Dershanesi‘nin 3 öğrencisi, Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)‘nda 6 puan türünün 5‘inde Balıkesir birincisi olurken, YGS-4 dalında ise Türkiye 55.‘si çıkardı. Dershanenin 5 öğrencisi Türkiye‘deki ilk yüz öğrenci arasına girmeyi başardı.

Balıkesir‘de 25 yıldır 20 şubesiyle hizmet veren ve elde ettiği başarılarıyla Balıkesir‘i Türkiye ile yarıştıran Zağnos Dershaneleri, 2011 YGS‘de de yeni başarılara imza attı. YGS 1, 2, 3, 4 ve 5 dalında Balıkesir birincileri Zağnos Dershanelerinden çıktı. Zağnos Dershaneleri ÖSS Şubesi Müdürü Faik Eğilmez, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Başarılarının tesadüfi olmadığını belirten Eğilmez, "1986 yılında kurulan ve 20 şubesiyle hizmet veren dershanemiz her yıl Balıkesir birincileri çıkarmayı başardı. Geçen yıl YGS sistemi değişti, yine birinciler bizim öğrencimilerimiz oldu. Bu yıl da 6 dalın 5‘inde birinciler Zağnos Dershanesi öğrencileri oldu. Türkiye‘deki ilk 100 başarılı öğrenci arasında 5 öğrencimiz var. Başarımızın altında öğrencilerimizin planlı çalışmaları, öğretmenlerimizin fedakâr gayretleri ve ailelerinin yardımları yatıyor. Okul, dershane öğretmenleriyle velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

"İSABETLİ DERSHANE SEÇİMİ ÖNEMLİ"

YGS-4 dalında Türkiye 55.‘si Balıkesir birinci olan İbrahim Özyiğit, başarısında ön önemli payın isabetli dershane seçimi olduğunu söyledi. İlkokuldan itibaren emeği geçen tüm öğretmenlerine teşekkür eden İbrahim Özyiğit, "Çalışmadan olmuyor. Kuru ezberden ziyade bilinçli çalışmak çok önemli. Hacetepe Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nde okumak istiyorum. İyi bir cerrah olmayı hedefliyorum." dedi.

YGS-5 dalında Türkiye 76.‘sı ve Balıkesir birincisi olan Oğuzhan Can da, başarısında emeği geçen ailesi, arkadaşları ve öğretmenlerine teşekkür etti. Sınava çok çalışarak hazırlanmak yerine düzenli ve disiplinli bir şekilde hazırlandığını ifade eden Oğuzhan Can, başarısında özellikle rehber öğretmenlerinin büyük etkisi olduğunu vurguladı.

YGS-1 dalında Türkiye 116.‘sı ve Balıkesir birincisi olan Talha Güneş ise şunları söyledi: "Aslında çok çalışmadım. Düzenli bir şekilde hazırlandım. Bu süreçte bana kırtasiye desteğini esirgemeyen babama ve manevi desteğini eksik etmeyen anneme çok teşekkür ediyorum. Çocukluktan beri doktor olmak istiyorum. Fatih Üniversitesi veya Hacetepe Üniversitesi’nde okumak istiyorum."