Reklamcılığın Nabzı Bursa‘da Attı

Bursa‘da bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi‘nde reklamcılığın geleceği tartışıldı.

Bursa Reklamcılar Derneği, BTSO, Uludağ Üniversitesi ve TÜGİAD iş birliğiyle BTSO Konferans Salonu‘nda gerçekleştirilen kongrede, işadamları ve reklamcılar tecrübelerini paylaştı. Bursa Reklamcılar Derneği Başkanı Ferahi Güzelsözlü, sektörün geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

TÜGİAD Genel Başkanı Murat Coşkunkan, pazarlama iletişiminin ürün ve hizmetlerin tüketicilerle buluşmasını sağladığını dile getirdi. Reklamcıların şirketler için önemine işaret eden Coşkunkan, "Pazarlama iletişimi sayesinde ürün ve hizmetler tüketicinin beğeni radarına giriyor. Günümüzde ürünler ve hizmetler sadece tüketicilerle konuşmakla olmuyor. Reklamcılar, kurumların sözcüsü ve itibar elçileridir. Pazarlama iletişimi ya da reklam çalışmaları, şirketlerin itibarını artırıyor" dedi.

Üretim ve pazarlama vizyonunun temel olarak ‘değişim‘ olgusu üzerine kurulması gerektiğini belirten TOBB Yönetim Kurul Üyesi ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, dünyada 6 saat boyunca 42 milyar dolarlık mal ve hizmet üretildiğini kaydetti. Kitlelere çekici değerler ve değişim teklifleri ortaya koymalarını tavsiye eden Parseker, "Pazarlamanın geleneksel aracı olan reklam, promosyon ve pazarlama araştırmaları elbette önemini koruyor. Pazarlamada yeni beceriler ve yeni araçlar geliştirmemiz şart. Goethe

der ki, ‘Az sayıda insan inanmaya, çoğunluk ise ikna edilmeye açıktır‘ der. Yaptığımız işe inanırsak ikna etmek için enerjimizi olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan ilk oturumda, Mavi Jeans Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura ve Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık tecrübelerini paylaştı.

Kaynak: İHA