‘Mercanlı Gençlere Okuma Fırsatı’ Projesi Tanıtıldı

Erzincan‘da SODES kapsamında finanse edilen ‘Mercanlı Gençlere Okuma Fırsatı’ projesi tanıtıldı.

Erzincan‘da SODES kapsamında finanse edilen ‘Mercanlı Gençlere Okuma Fırsatı’ projesi tanıtıldı.

Erzincan Valiliği Koordinesi’nde SODES kapsamında Mercan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Mercanlı Gençlere Okuma Fırsatı’ projesi, Simay Otel’in konferans salonunda tanıtıldı. Programa, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Adem Keleş, Mercan Belde Belediye Başkanı Yusuf Sürmen, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Mercan belde Belediye Başkanı Yusuf Sürmen, SODES’in en önemli amacının bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olduğunu ifade etti.

    Sürmen, Mercan beldesinde dershaneye gitme fırsatı olmayan 40 öğrencinin bu proje vasıtasıyla dershane imkânına kavuşturulduğunu kaydetti.

    Başkan Sürmen şöyle devam etti: “Proje kapsamında 40 öğrencini dershane, iaşe ve kırtasiye giderleri proje desteği ile sağlanmıştır. Ayrıca, bu projede Mercan Belediyesi olarak bizde çocuklarımızın Mercan’dan Erzincan merkezdeki dershanelere gelip gitmeleri belediyemiz otobüsleri sağlanmıştır. Projede emeği olanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Abdülkadir Demir ise göreve başladığında Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde uygulanan projelerin Erzincan‘da uygulanıp uygulanamayacağını düşündüklerini belirterek, “Sadece konuşma arasında böyle bir şey söyledik ve ilerleyen süreçte bu uygulama bölgemize geldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Erzincan’da belediyelerin yaptığı SODES projesi toplam 11 adet. 1 milyon 198 bin TL belediyelere ödeme yapılmış. Sivil toplum kuruluşları ise 16 adet yapmış ve 1 milyon 618 bin TL’lik bir bedel almışlar. Toplamda da Erzincan bölgesinde 4 milyon 208 bin TL’lik bir katkı sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.