Londra‘nın Trafalgar Meydanı‘nda Kraliyet Düğünü Coşkuşu

İngiltere Kraliçesi Elizabeth‘in torunu Prens William ile Kate Middleton bugün evleniyor.

Dev bir ekranın kurulu olduğu meşhur Trafalgar Meydanı ile Başbakanlık çevresinde toplanan binlerce kişi ellerinde İngiltere bayrakları sallayarak düğün saatini bekliyor.

Havanın soğuk olmasına rağmen festival atmosferi yaşanan meydanda, İngilizlerin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçiler de bu coşkuya ortak olmak istiyor.

Saat 13.00‘de başlayacak Kraliyet düğünü için ayrıca, yüz binlerce kişi Prens ve eşinin geçeceği güzergah ile düğünün gerçekleşeceği Westminster Kilisesi çevresinde toplanmış durumda.

İngiliz bir bayan, "Sabah saatlerinden beri burada bekliyoruz. Biraz soğuk ama oldukça heyecanlıyız. Burada büyük bir parti atmosferi var" diye konuştu. Düğünü izlemek için Norveç‘ten gelen bir genç ise, "Sabah 06.30‘dan bu yana burada bekliyoruz. Büyük güne hazırız. Çok, çok heyecanlıyız" ifadelerini kullandı. ABD‘li arkadaşı ise, "Prens Williams ile Kate Middleton‘ın evlenmesinden dolayı çok mutluyuz. Çok güzel bir gün, herkesi burada görmek harika. Bu gün kesinlikle insanı motive eden bir gün"

şeklinde konuştu.

Düğün, Prens William‘ın ebeveynleri Prens Charles ve Diana‘nın 30 sene önce gerçekleşen düğününden bu yana yapılan en büyük kraliyet töreni olacak

İngilizler, saatler öncesinden bölgede çadır kurarak düğün güzergahı üzerinde yer almaya çalışırken, kilise içindeki törene bin 900 davetli katılacak. Ayrıca çok sayıda hükümet ve devlet başkanı da tören için Londra‘da bulunuyor.

Bu arada, törene gölge düşürebilecek herhangi bir eyleme karşı şehir genelinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Metropolitan Polisi, bugün 50 binden fazla polis ve güvenlik görevlisinin kent genelinde görev yapacağını kaydetti.

Kaynak: İHA