Kadın Kuryenin Midesinden 28 Adet Prezervatif İçinde 900 Gram Likit Kokain Çıkarıldı

İstanbul‘da düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda, 2 kilo 430 gram likit kokain ile 14 kilo 100 gram afyon sakızı ele geçirildi. Kadın kuryenin midesinden 28 adet prezervatif içinde 900 gram likit kokain çıkarıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 ve 27 Nisan tarihleri arasında 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi. 25 Nisan 2011 günü düzenlenen ilk operasyonda Ekvator vatandaşı Fernando Marcela R.B‘yi gözaltına aldı. Kadın şüphelinin sağlık kontrolünde midesinde kapsül olduğu tespit edildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde yapılan muayene sonucunda kurye Fernando Marcela R.B‘nin midesinden 28 adet prezervatif içinde 900 gram likit kokain çıkarıldı.

Yapılan ikinci operasyonda ise turist olarak geldiği Türkiye‘deki ziyaretinin ardından ülkesine gitmek isteyen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Anıl Rameschandra V., şüpheli olarak gözaltına alındı. Bu kişinin valizinde yapılan aramada özel bölüme gizlenmiş 14 kilo 100 gram afyon sakızı ele geçirildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Anıl Rameschandra V‘nin İran‘dan temin ettiği afyon sakızını Chicago‘ya oradan da Teksas‘a götürmeyi düşündüğü belirlendi.

Son operasyon ise 27 Nisan 2011 günü gözaltına alınan Ekvator vatandaşı Vicente Vlamidir M.D‘nin midesinden ise 35 adet prezervatif içinde 1 kilo 530 gram likit kokain ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin ülkesinden getirdiği likit kokaini İstanbul‘da piyasaya sürmeyi planladığı belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA