'İnsanları sinemadan alıkoymak için her şeyi yapıyorlar'

Oyuncu Fatih Al, sinemada film izlerken kendisini en çok nelerin rahatsız ettiğini anlattı: "Kendi aralarında sohbet edenler ve cips yiyenler... İnsanları sinemadan alıkoymak için her şeyi yapıyorlar."

'İnsanları sinemadan alıkoymak için her şeyi yapıyorlar'
Tiyatro kökenli genç oyuncu Fatih Al, 'Hazan Mevsimi'nin ardından ikinci sinema filmi 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz'de İlker Aksum ile birlikte başrolü üstleniyor. Seyfi Teoman'ın yönettiği filmde 'Çetin' karakterini canlandıran Al, Sinema dergisine konuştu. Favori filmleriniz nelerdir? Birbiriyle çelişkili filmler söyleyeceğim. Mesela; 'Taxi Driver/Taksi Şoförü'. Ama yerli filmde durum taban tabana zıt, orada duygular işin içine giriyor. Arkasında dokuz sekizlik bestelerin çaldığı 'Neşeli Günler' ve 'Bizim Aile' gibi filmleri seviyorum. Bu sevgi, filmlerdeki samimiyetle alakalı.

"MÜNİR ÖZKUL HAYRANIYIM"

Favori yönetmenleriniz kimler?
Yönetmen olarak takip ettiğim biri yok! Kubrick severim ama onun da çok sıkı takipçilerinden değilim.
Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz?
Ben Münir Özkul hayranıyım. 'Taksi Şoförü'ndeki DeNiro'yu, onun devamındaki bir dönemin DeNiro'sunu çok severim. Marlon Brando'yu her dönem takip etmişimdir. Kadın oyuncular arasında ayrım yapmam ama Meryl Streep ve diğerleri diye ayırırım. Türkiye'de de Adile Naşit ve diğerleri diye ayırım yaparım.
Mutlaka oynamak istediğiniz bir rol ya da bir proje var mı?
Bir roman uyarlaması var, ona dahil olmayı isterim. Onun haricinde yapılmış olanlardan da var ama artık geçmiş olsun.
Sinemada film izlerken sizi en çok rahatsız edebilecek şey nedir?
Kendi aralarında çok konuşuyorlar, çok cips yiyorlar. İnsanları zorla sinema salonundan alıkoymak için ne gerekirse yapıyorlar.
Alışveriş merkezi sinemaları mı, sinema salonları mı?
Sinema salonu. Ben o komple hayata karşıyım. Bir binanın içine girip her şeyi o binada yaşayıp o binadan çıktığında tükenmiş olma durumuna karşıyım. Evden özellikle sinemaya, tiyatroya gitmek için dışarıya çıkmayı isterim.

ÖLÜMDEN ÇOK KORKARIM!

Batıl inançlarınız var mı? Doğaüstü olaylara inanır mısınız?
İnanmak durumundayım; yoksa bu işi ne kadar yapabilirim bilmiyorum.
Ölümden sonra ne var?
Bilmiyorum, çok korkuyorum. Şöyle bir şeyden çok korkmuştum bir ara: Ya ölüp buna geri dönüyorsak? Bu, azap sonsuz demek! Eski Türkler'de ruhun sinek olarak geri döndüğünü de söylüyorlar. Ne yaparız o zaman?
Sabırsızlıkla beklediğiniz bir film, konser veya sanat olayı var mı?
Var, oynamak istediğim roman uyarlamasını, bir de Seyfi'nin (Teoman) sıradaki filmini heyecanla bekliyorum..